Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka, takiego mi smaka narobiłaś że jak będę miał chwilę czasu, to zrobię te paszteciki. Dzięki za przepis. :flowers::)

Cieszę się bardzo że moje przepisy przydają się innym :) do degustacji :D

Poranne wędzenie

post-47170-0-24903100-1401447980_thumb.jpg

post-47170-0-56565100-1401448004_thumb.jpg

post-47170-0-22147400-1401448029_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-355022
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

smakowita kielbaska !,to juz niezle natuptalas od rana :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-355023
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaska super????????????????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-355163
Udostępnij na innych stronach

Obserwuję z zainteresowaniem Twoje produkcje i widzę że rozpędzasz się coraz bardziej :D :D :D:clap: :clap: :clap:

Do Was wszystkich mi jeszcze daleko,ale malutkimi kroczkami powoli może się uda :laugh:

Dziekuję :D

Kiełbaska super

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję i pozdrawiam :D

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-355248
Udostępnij na innych stronach

Paczka wczoraj doszła od naszego kolegi z forum Mirka więc trzeba było coś przydymić :D

 

kawałek boczku

kabanosy

kawałek schabu(tylko wiązanie mi nie wyszło :mellow: )

pilosy

 

post-47170-0-98006000-1401973947_thumb.jpg

post-47170-0-15733500-1401973976_thumb.jpg

post-47170-0-96650600-1401974007_thumb.jpg

post-47170-0-09750500-1401974036_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-356225
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

No i "zagrzybiła" takie ładne wędzonki ...:(

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-368801
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Żeby nie było że zapomniałam jak to się robi na przyjazd męża same smakołyki tyki aparat szwankuje ;)

post-47170-0-66217000-1413475951_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-377285
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 Mini bagietka czosnkowo-ziołowa

 

Ciasto:

5dag drożdży

4szkl mąki pszennej

łyżka soli

łyżeczka cukru

szkl mleka

3łyżki oliwy

 

Nadzienie.

4łyżki masła

4ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

łyżeczka posiekanej natki pietruszki

bazylia

oregano

sól

pieprz

 

Mleko lekko podgrzewamy,wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto.Pozostawiamy do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6równych części i formujemy wałki w kształcie mini bagietki.Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawiamy do wyrośnięcia.Masło mieszamy z czosnkiem i przyprawiamy.Wyrośnięte bagietki nacinamy po skosie i w miejsce nacięcia nożem wkładamy masło czosnkowe.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st i pieczemy do uzyskania złotego koloru.

 

 

post-47170-0-11952500-1414870106_thumb.jpg

post-47170-0-92092600-1414870127_thumb.jpg

post-47170-0-56326600-1414870156_thumb.jpg

post-47170-0-66216900-1414870182_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-380797
Udostępnij na innych stronach

Anulka, troche wczesniej wsadzaj to nadzienie, wtedy bagietki wyrownaja brzegi. Wspanialy wypiek. :clap:

 Anulka, masz specjalnaforemke do bagietek?  Czy tylko na zwyklej plaskiej blaszcze to pieczesz?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-380854
Udostępnij na innych stronach

Anulka ... narobiłaś mi ochoty na takie bułeczki :)

Super wypiek :thumbsup:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-380855
Udostępnij na innych stronach

 

 

Anulka, masz specjalnaforemke do bagietek
ANNAM piekę na tej płaskiej blaszce co jest w piekarniku :)

 

 

narobiłaś mi ochoty na takie bułeczki
oj pyszne były i szybko znikły :)
Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-380911
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Karkówka z grzybami i cebulą.

 

1,5 kg karkówki

sól

zioła bazylia,tymianek,oregano

łyżeczka słodkiej papryki

pieprz grubo mielony

2duże cebule

30dag pieczarek

10dag grzybów suszonych

mąka

olej lub oliwa do smażenia

 

Zalewa:

 

2szkl soku pomidorowego

2łyżki octu winnego

5łyżek magii

4łyżki cukru

 

Karkówkę kroimy na plasrty ok 1cm i lekko rozbijamy(duże plastry kroimy po rozbiciu pa połowę) obsypujemy solą,pieprzem i zesztą przypraw,wstawimy do lodówki na około 2 godziny.Na patelni rozgrzewamy oliwę,kawałki mięsa obtaczamy w mące i smazymy z obu stron.Przekładamy na blaszkę,cebulę kroimy w talarki,pieczarki w plasterki i wykładamy na usmażone mięso wraz z suszonymi grzybami.Przygotowujemy zalewę i zalewamy mięso.Przykrywamy blaszkę(może być naczynie żaroodporne) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200st na 1,5 godziny.

 

 

 

Na talerzu już nie uchwyciłam fotki :D

post-47170-0-76549200-1416227313_thumb.jpg

post-47170-0-64600500-1416227339_thumb.jpg

post-47170-0-75884700-1416227362_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-383860
Udostępnij na innych stronach

Też mnie się spodobało.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-383958
Udostępnij na innych stronach

Anulka... ja też się chyba skuszę na to danie :) takie proste.. a zarazem inne :thumbsup:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-383966
Udostępnij na innych stronach

 

Boczek rolowany-pieczony

 

Anulka pieknie wygląda i pewnie tak smakuje :thumbsup:

 

Męska część rodzinki stwierdziła,że niebo w gębie :D

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-386003
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Męska część rodzinki stwierdziła,że niebo w gębie :D

No inaczej być nie może;))

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/4/#findComment-386015
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.