dyzio Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dawno już nic nie pokazywałem, ostatnimi czasy popełniłem ot taki salcesonik często w moim rejonie zwany cwaniaczkiem. A ja poproszę o przepis na CWANIAKA ! Wygląda mi na wartego grzechu popełnienia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witaj każdy cwaniak według mnie jest wart popełnienia, ten akurat jest autorstwa naszego kolegi Arkadiusza i jak zwykle "ulepszany"czyli kombinowany przez autora tegoż wpisu, jednakże "ulepszany"lepiej brzmi a czy za tym idzie smak nie wiem w każdym razie jest to mój smak bacowy, więc po przepis do Arka proszę A Pana S klepię namiętnie Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A gdzie można nabyć takie osłonki na salceson jak prezentujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A gdzie można nabyć takie osłonki na salceson jak prezentujesz ? Ja kupiłem w hurtowni na moim terenie Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz51 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Baca gratulacje za wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ALA BIAŁA Dlaczego ALA biała no bo jak zwykle kombinowałem a tym razem nie na samej soli tylko na pekli no cóż lubię kolorek mięska, a to kilka fotek z produkcji dzisiejszej oczywiście farsz robiony był wczoraj wieczorem. A tak jakby przy okazji polecam te jelita z Żukowa kiedyś bywało rożnie teraz powiem są ok może ta informacja komuś się przyda, dostać je można w Tesco za 7,99 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Jak mawia Andrzejek,, tak na śniadanko"już jest :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Oj tak tak i to na takie większe farszu było 4 kg Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Baca, tłuściutka, ale fajna! Bon appetit!http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/clapping-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 A gdzie przekrój?A też nieraz dodaję trochę peklo , żeby podrasować kolor. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Baca, tłuściutka, ale fajna! Nie jest tak tłuściutka jak wygląda robiłem z obrzynków polędwicy i 1kg boczku i to niezbyt tłustego, uważam , że co jak co ale biała nie może być chuda, z za życzenia dziękuję A gdzie przekrój? Jak zrobię zdjęcie to wstawię, wiesz ja jakoś się nie upieram coby biała była szara a pekla 50/50 z solą Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Ja tez wole jak kielbasa ma troche " rozowego" koloru, ta anemiczna nie jest bardzo apetyczna na wyglad "przynajmniej dla mojej rodziny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Tłuściutka ta kiełbaska fajna taka. Takie są najlepsze. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jako, że głód kiełbasy zagląda w oczy więc czas coby popełnić znowu jakąś kiełbaskę. Wybór jest wielki, ale że jestem z natury leniwy nazwijmy to umownie wygodny popełniłem kiełbaskę która nie wymaga wielkich zabiegów czyli zaś chłopska tylko kudy jej do Szczepana moja z łopatki a, że była troszkę tłustsza więc aby ukryć tłuszczyk dokonałem selekcji i te bardziej tłuste poszły przez 6. Osobiście mi nie przeszkadza ale "sępy" jak zwykle czekają a ząbki na rzeczony mają długie, coś tam ględzą o odżywianiu jakiś cholesterol nie mam pojęcia o co chodzi . Kilka fotek Teraz osadzanie do chłodziarki i jutro dymek Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Hejkaw innym wątku trwa dyskusja na temat twardego jelitahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/162-twarde-jelito-na-kielbasie/?view=getnewpostJest tam także opinia że jedną z przyczyn twardego jelita może być, powtarzam może być zbyt długie osadzanie w lodówce. Ciekaw jestem twojej opinii. Daj znać jak kiełbaska wyszła. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witaj Michale ten wątek śledzę nie mam zdania na ten temat moja kiełbaska jest świeżo po parzeniu dojrzewa jak na ten czas większej twardości nie stwierdziliśmy. A to fotki I to by było na tyle o kiełbasce można powiedzieć wyszła poprawnie smak trzeba poczekać coby się przeżarł ja mówię dojrzał Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 trzeba poczekać coby się przeżarł Ja też tak mówię Ładniutka Ci ona ... i wcale nie taka tłusta Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A to fotki Baco,kiełbasa ładnie się prezentuje Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zacna kiełbaska trza przyznac Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Brawo Zbyszku super kiełbasa Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Smaczniutko wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Elu, Panowie dzięki za pochwały , zwłaszcza, że pochodzą od od osób których wyroby nie raz przyprawiały mnie o opad szczęki. Jestem po porannej degustacji, powiem dobra jak zwykle Szczepana wiadomo , że jeszcze nabierze czyli dojrzeje. Michał skórka nie jest twarda i dobrze schodzi a będzie jeszcze lepiej, a z problemem twardej skórki spotkałem się przy moich wyrobach kilkakrotnie jednak jak pisałem nie wiem jaka jest przyczyna. A jutro na grzybki po deszczach znowu się pokazały tylko te góry, Boguś a ty kiedy? i wcale nie taka tłusta bo go schowałem Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zbyszek byłem dziś na grzybkach w okolicach Załęcza Wielkiego, powiem tak jest dobrze Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jak w tym roku nie jade do Polski to sa grzyby , jak bylam w tamtym roku to ich nie bylo i troche mi szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 10 Września 2014 WSZAK NIE SAMYM MIĘSIWEM CZŁOWIEK ŻYJE Żeby nie było, dostaliśmy troszkę węgierek takich dawnych niezbyt dużych ale smacznistych tylko jeden mankament sami musieliśmy sobie narwać , a oto co z tego wyszło raczej wychodzi połóweczki śliwek w syropie do ciasta no i jakżeby inaczej powidła , które jeszcze się robią a zastosowanie mają wszelakie bo i do wypieków rożnistych a także jako dodatek do chociażby bigosu Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.