dyzio Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dawno już nic nie pokazywałem, ostatnimi czasy popełniłem ot taki salcesonik często w moim rejonie zwany cwaniaczkiem. A ja poproszę o przepis na CWANIAKA ! Wygląda mi na wartego grzechu popełnienia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-364912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witaj każdy cwaniak według mnie jest wart popełnienia, ten akurat jest autorstwa naszego kolegi Arkadiusza i jak zwykle "ulepszany"czyli kombinowany przez autora tegoż wpisu, jednakże "ulepszany"lepiej brzmi a czy za tym idzie smak nie wiem w każdym razie jest to mój smak bacowy, więc po przepis do Arka proszę A Pana S klepię namiętnie Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-364993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A gdzie można nabyć takie osłonki na salceson jak prezentujesz ? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-364995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A gdzie można nabyć takie osłonki na salceson jak prezentujesz ? Ja kupiłem w hurtowni na moim terenie Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz51 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Baca gratulacje za wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ALA BIAŁA Dlaczego ALA biała no bo jak zwykle kombinowałem a tym razem nie na samej soli tylko na pekli no cóż lubię kolorek mięska, a to kilka fotek z produkcji dzisiejszej oczywiście farsz robiony był wczoraj wieczorem. A tak jakby przy okazji polecam te jelita z Żukowa kiedyś bywało rożnie teraz powiem są ok może ta informacja komuś się przyda, dostać je można w Tesco za 7,99 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Jak mawia Andrzejek,, tak na śniadanko"już jest :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Oj tak tak i to na takie większe farszu było 4 kg Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Baca, tłuściutka, ale fajna! Bon appetit!http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/clapping-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 A gdzie przekrój?A też nieraz dodaję trochę peklo , żeby podrasować kolor. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Baca, tłuściutka, ale fajna! Nie jest tak tłuściutka jak wygląda robiłem z obrzynków polędwicy i 1kg boczku i to niezbyt tłustego, uważam , że co jak co ale biała nie może być chuda, z za życzenia dziękuję A gdzie przekrój? Jak zrobię zdjęcie to wstawię, wiesz ja jakoś się nie upieram coby biała była szara a pekla 50/50 z solą Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Ja tez wole jak kielbasa ma troche " rozowego" koloru, ta anemiczna nie jest bardzo apetyczna na wyglad "przynajmniej dla mojej rodziny" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Tłuściutka ta kiełbaska fajna taka. Takie są najlepsze. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-365443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jako, że głód kiełbasy zagląda w oczy więc czas coby popełnić znowu jakąś kiełbaskę. Wybór jest wielki, ale że jestem z natury leniwy nazwijmy to umownie wygodny popełniłem kiełbaskę która nie wymaga wielkich zabiegów czyli zaś chłopska tylko kudy jej do Szczepana moja z łopatki a, że była troszkę tłustsza więc aby ukryć tłuszczyk dokonałem selekcji i te bardziej tłuste poszły przez 6. Osobiście mi nie przeszkadza ale "sępy" jak zwykle czekają a ząbki na rzeczony mają długie, coś tam ględzą o odżywianiu jakiś cholesterol nie mam pojęcia o co chodzi . Kilka fotek Teraz osadzanie do chłodziarki i jutro dymek Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-367988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Hejkaw innym wątku trwa dyskusja na temat twardego jelitahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/162-twarde-jelito-na-kielbasie/?view=getnewpostJest tam także opinia że jedną z przyczyn twardego jelita może być, powtarzam może być zbyt długie osadzanie w lodówce. Ciekaw jestem twojej opinii. Daj znać jak kiełbaska wyszła. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witaj Michale ten wątek śledzę nie mam zdania na ten temat moja kiełbaska jest świeżo po parzeniu dojrzewa jak na ten czas większej twardości nie stwierdziliśmy. A to fotki I to by było na tyle o kiełbasce można powiedzieć wyszła poprawnie smak trzeba poczekać coby się przeżarł ja mówię dojrzał Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 trzeba poczekać coby się przeżarł Ja też tak mówię Ładniutka Ci ona ... i wcale nie taka tłusta Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A to fotki Baco,kiełbasa ładnie się prezentuje Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zacna kiełbaska trza przyznac Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Brawo Zbyszku super kiełbasa Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Smaczniutko wyglada :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Elu, Panowie dzięki za pochwały , zwłaszcza, że pochodzą od od osób których wyroby nie raz przyprawiały mnie o opad szczęki. Jestem po porannej degustacji, powiem dobra jak zwykle Szczepana wiadomo , że jeszcze nabierze czyli dojrzeje. Michał skórka nie jest twarda i dobrze schodzi a będzie jeszcze lepiej, a z problemem twardej skórki spotkałem się przy moich wyrobach kilkakrotnie jednak jak pisałem nie wiem jaka jest przyczyna. A jutro na grzybki po deszczach znowu się pokazały tylko te góry, Boguś a ty kiedy? i wcale nie taka tłusta bo go schowałem Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Baca Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zbyszek byłem dziś na grzybkach w okolicach Załęcza Wielkiego, powiem tak jest dobrze Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jak w tym roku nie jade do Polski to sa grzyby , jak bylam w tamtym roku to ich nie bylo i troche mi szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-368358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 10 Września 2014 WSZAK NIE SAMYM MIĘSIWEM CZŁOWIEK ŻYJE Żeby nie było, dostaliśmy troszkę węgierek takich dawnych niezbyt dużych ale smacznistych tylko jeden mankament sami musieliśmy sobie narwać , a oto co z tego wyszło raczej wychodzi połóweczki śliwek w syropie do ciasta no i jakżeby inaczej powidła , które jeszcze się robią a zastosowanie mają wszelakie bo i do wypieków rożnistych a także jako dodatek do chociażby bigosu Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9391-baca-kombinuje/page/4/#findComment-370043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.