Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich planuje zrobić kabanosy wieprzowe i w niektórych przepisach zalecają doadanie rosołu ok 10% pytanie moje po co i dlaczego :) z czego ma być ten rosół?? Czy to jest konieczne ??

 

Druga nurtująca mnie sprawa to osadzenie ! Temperatura za oknem niska a zalecane  to około 10-15 stopni a takiej w garażu nie mam więc wyszukałem że można osadzać w temp. pokojowej przez godzine. Czy to ma jakiś wpływ na proces technologiczny czy osadzam w domu godzine czy w niższej temp przez noc ??

 

Bardzo dziekuje za wyczerpujące wypowiedzi.

 

Cyganero

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9392-dodawanie-roso%C5%82u-do-kie%C5%82basy-po-co-osadzanie-kie%C5%82bas/
Udostępnij na innych stronach

16-tka

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

CENTRALNY ZARZĄD PRZEMYSŁU MIĘSNEGO przepisy wewnętrzne nr 16 !!! gddzie moge to zdobyć w formie książki lub do druku jesli jest taka opcja??

 

szukałem w necie ale nic nie znalazłem

 

Ma ktoś dostęp do tego ???

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.