woocasch Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Teraz już wiem , w takim razie profilaktycznie mój rosołek będzie obfity w lubczyk swojski makaron dzisiaj kulany miodzio ;) Jutro na makaron swojski czasu braknie ale następnym razem się pokuszę i o przepis poproszę. Edytowane 22 Lutego 2014 przez woocasch Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Lutego 2014 Rosół nie będzie mętny, jeśli go nie zagotujesz.Całość ma ledwo co bulkać i ważne aby nie przykrywać garnka. Ale żeby dodać smaczku do tematu, napiszę że od czasu jak mam szybkowar i w nim robię rosół, to pomimo że rosół się gotuje (inaczej szybkowar się nie zamknie), rosół jest zarąbisty i klarowny.Choć moja LP była pewna, że w szybkowarze nie da się ugotować rosołu, to jednak da się !I do dziś już tak jest. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Lutego 2014 No tak wszystko ładnie pięknie i praktycznie mam już poukładane co i jak tylko co z kostkami rosołowymi, vegetą itd na koniec gotowania się to dodaje czy jak? bo nikt o tym nie wspomniał a jak "podglądałem" to jakieś kosteczki też tam są wrzucane. Czy zamiast kostek jak wspomniał pawełjack po godzinie gotowania dodać łyżkę soli i moze to wystarczy?? Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Lutego 2014 Żadnych kostek, chyba że z giczy wołowej lub cielęcej Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Lutego 2014 Rosół u mnie się robi tak (wersja garnkowa) na około 5L rosołu:- udka z kurczaka 2-3 szt.- porcja wołowa rosołowa 1 x Mięso do garnka z wodą, podgrzewanie i jak zacznie bulgotać skręcam kuchenkę na prawie minimum żeby ledwo co bulkało.Po parunastu minutach bulgotania ściągam szumowinę.Teraz dodaję przyprawy: pieprz mielony 1 łyżeczka, wegeta 2-3 łyżeczki, kostka rosołowa drobiowa 2x, maga naście kropel, 3-4 ziarna angielskiego ziela, 1 listek laurowy, wszystko do smaku próbując.I gotowanko, aż mięso będzie prawie miękkie, około 1,5 h.Pod koniec w garnku ląduje marchewka 1-2 średnie sztuki, pietruszka korzeń 1 x, seler 1/2 średniej wielkości, kapusta włoska 1/4 małej główki, 3-4 pieczarki i podpiekana i mała cebula.W sklepach jeśli chodzi o warzywa są porcje rosołowe, wtedy mam prościej bo całość ląduje w garnku. Jak warzywa dojdą w około 15-20 minut rosół jest gotowy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Lutego 2014 kostka rosołowa drobiowa 2x, a wstydź się .. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Lutego 2014 Wiem Małgoś .... ale już tak mi zostało, że używam.Wyobraź sobie, że od mamy dostaję swojską kurkę, ale moja LP nie cierpi takiego rosołku, bo za tłusty. A taki przecież jest najlepszy.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Miro do rosołu to raczej wolnowar niż szybkowar Ja wstawianie rano jak wstanę i na obiadek kiela 15 mam jak znalazł gorący i do lubieżnej konsumpcji gotowy Ps A mięsko z włoszczyzną a zwłaszcza pręga z odrobiną musztardy czy chrzanu to hmmm .... a co ja tu będę pisał Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Edytowane 22 Lutego 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Lutego 2014 Miro do rosołu to raczej wolnowar niż szybkowar A rosół w godzinę coś Ci mówi ?Moja LP też pukała się w głowę, aż nie ugotowałem.Potem "odszczekała" pukanie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Lutego 2014 Próbowałem Mireczku i zostanę przy wolnowarze albo zwykłym garze W tym przypadku szybko znacz źle Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 22 Lutego 2014 Potem "odszczekała" pukanie.Bardzo jestem ciekaw tego widoku Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 22 Lutego 2014 Czy zamiast kostek jak wspomniał pawełjack po godzinie gotowania dodać łyżkę soli i moze to wystarczy?? Przy takim składzie mięsa jakim dysponujesz to tylko kostki rosołowe Cię ratują co do smaku.Znaczy się chemia zaczną krzyczeć a najgłośniej palacze - nie pal zdrowszym umrzesz Sama sól smaku Ci nie da przy dwóch udkach i tych innych Twoich mięskach.A rosół to trzeba pyrkać ze 3 godziny żeby był klarowny.Inni używają białek z jajek ale pyrkanie chyba lepsze. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Lutego 2014 Masz rację Roger, wolnowar jest najlepszy. Nie trzeba pilnować czy "bulka" i wyroby z wolnowara są nie do pobicia Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Lutego 2014 miro - szybkowar do rosołu? weź zmień .............no to co potrafisz Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 23 Lutego 2014 Czytałem,czytałem i ochoty nabrałem Jutro na obiadek będzie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 23 Lutego 2014 Niech zgadnę - pewnie rosół Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 23 Lutego 2014 Hmmmm coś się dzieje zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 23 Lutego 2014 Wyjdzie, wyjdzie. Wrzuć buraczka, a zobaczysz jaki kolorek uzyskasz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 23 Lutego 2014 Maxell jest buraczek, a zdjecie zrobione minute po wrzuceniu jeszcze soczku nie puścił Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 23 Lutego 2014 No to mamy rosołową niedzielę,u mnie też pyłga Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 23 Lutego 2014 Jest coraz lepiej zapach mmmmmmmmm smaku jeszcze sie nie odważyłem Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 23 Lutego 2014 Pychotka Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 23 Lutego 2014 ... Wrzuć buraczka...I o to chodzi! Nareszcie coś "na czasie". . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 23 Lutego 2014 To może ktoś poda jeszcze przepis na "swojski" makaron - taki prawdziwy - aż mi ślinka cieknie na samą myśl o domowym makaronie Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 23 Lutego 2014 Może uda się podać wieczorkiem, kiedy Barbara wróci z działki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/2/#findComment-335919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.