Iza i Jan Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 30 Listopada 2008 Małgoś, ale ja wrzuciłam wymieszany lecz jeszcze nie upieczony farsz do zamrażalnika czy to będzie dobre po rozmrożeniu? Cytuj Iza Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Listopada 2008 Pewnie będzie dobry..ale sobie dodatkowo roboty narobiłaś.Sądzę,że przed pieczeniem będziesz musiała go jeszcze raz dobrze wymieszać... :???: ...To tak na czuja piszę ,bo nigdy nie zamrażałam nieupieczonego pasztetu. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Listopada 2008 lecz jeszcze nie upieczony farsz do zamrażalnika czy to będzie dobre po rozmrożeniu?no nie wiem :???: jeżeli tam już były jajka a i bułka to coś mi się zdaje , że się zmieni konsystencja po rozmrożeniu , ale tak czy inaczej jak rozmrozisz to daj znać jak wyszło będziesz prekursorką pomysłu Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waga Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zdarzało mi się parę razy w życiu, za dużo przygotować mięsa do pasztetu. Wtedy po zmieleniu, nie dodając jajek i bułki, zamrażałam. Później, w miarę potrzeby po rozmrożeniu kończyłam jak Bozia kazała i nikt nie poznawał że to z mrożonego. Chociaż raz a może dwa zamroziłam całkowicie "wykończony" farsz pasztetowy i tez po upieczeniu był fajny, może mniej puszysty, bardziej ścisły. Będzie o.k. zobaczysz :grin: .waga. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Listopada 2008 Jeśli z dobrego materiału zrobione to zjeść trzeba :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza i Jan Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Grudnia 2008 pewnie że z dobrego bo dla siebie robione byle co to w sklepie można kupić :wink: Cytuj Iza Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Pamietaj ,że mrozić można tylko raz :!: :!: :!: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waga Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Grudnia 2008 A wczoraj w radiu Tok FM pani profesor mówiła że rozmrożone mięso po upieczeniu lub ugotowaniu można spokojnie zamrozić :shock: , nooo nie wiem ......... waga. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Grudnia 2008 :shock: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Pamietaj ,że mrozić można tylko raz :!: :!: :!: Z tego czego dowiedziałem się tutaj na forum można mrozić mięso po obróbce termicznej - wędlina z rozmrożonego mięsa, uwędzona i sparzona nadaje się do zamrożenia. Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Grudnia 2008 wczoraj w radiu Tok FM pani profesor mówiła że rozmrożone mięso po upieczeniu lub ugotowaniu można spokojnie zamrozić ... szkoda, że nie wytłumaczyła słuchaczom, dlaczego? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-47659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki_s Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Też się skusiłem i zrobiłem pasztet w/g przepisu Gabi z dodatkiem czerwonej papryki. Efekt znakomity , rodzinka zajadała się. Przepraszam za jakość fotek, ale pasztet naprawdę pyszota Cytuj Marecki_s Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-48205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przepraszam za jakość fotek, ale pasztet naprawdę pyszotaJakością zdjęć się nie przejmuj .Ważne ,że rodzinie smakowało . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-48208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.1974 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 3 Maja 2009 Od niedawna nabyłem Zelmerka i wykonałem w podobnym stylu ten koleżanki pasztet. Wyszedł wyśmienity.Dodałem dodatkowo jeszcze wywaru z gotowanego mięsa do pasztetu aby był bardziej wilgotny.Do tego wywaru dodałem jeszcze przyprawę papryczkę ostrą. Przepis bomba troszeczke zmodyfikowany ale to ten sam sposób wykonania. Pozdrawiam i informuje że już rozprawiczyłem Zelmerka. Cytuj Jedna dorosła osoba w Polsce zijada 2 kg proszku do prania (chemii) za rok 2012 w produktach spożywczych.Zrób coś z Tym korzystając z wiedzy i praktyki Wędzarniczego Bractwa.Życzę Smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-66876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 12 Maja 2009 Zrobiłem pasztecik bazując na przepisie Gabi. Pewne modyfikacje to ilość mięska: 60dkg łopatki, 30dkg podgardla i 20dkg wątróbki drobiowej Ugotowane zgodnie z przepisem. Zmielone 2 razy na drobnym sitku razem z warzywkami z gotowania mięska i odrobiną powstałego bulioniku: Wyszedł pyszny Konsystencja mokra, zwarta można kroić nawet w bardzo cienkie plasterki. Jedyny błąd jaki zrobiłem to zbyt szybkie studzenie początkowe i delikatnie opadł a oto foteczki w kolejności przed pieczeniem, po wyjęciu z formy (ciepły) i na drugi dzień z lodóweczki: Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-68044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 12 Maja 2009 Apetycznie wygląda gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-68070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek1963 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 17 Stycznia 2010 gabi! bardzo dobry przepis. zrobilem ostatnio pysznosc w/g Twojej receptury- palce lizac. serdeczne zyczenia urodzinowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-95758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Stycznia 2010 gabi! bardzo dobry przepis. zrobilem ostatnio pysznosc w/g Twojej receptury- palce lizac. serdeczne zyczenia urodzinowe. pozdrawiamCieszę sie bardzo, że przepis zyskał Twoje uznanie :grin: . Bardzo dziękuję za życzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-95775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dziś pasztet wieprzowy zrobię wieczorkiem, modyfikowany..... inspiracja na dziś - przepis z tego tematu.....cofam się do przeszłości Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/954-pasztet-wieprzowy-wg-gabi/page/2/#findComment-460483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.