Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę się pogubiłem :) Czyli dobrze jak galaretka jest czy jak jej nie ma ? :)

a Ty jak lubisz? jak robisz dla siebie to rob tak jak lubisz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353130
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Popranie nie powinno jej byc,(  tak jak  Arkadiusz napisal- popatrz na ten post z cytatem o czarny snie ) ale niektorzy lubia ta galaretke, a  ja np. nie potrafie jeszcze dobrze napelnic oslonek,( za male doswiadczenie) zwlaszcza grubych i powstaja takie kieszenie powietzra, co powoduje pozniej zbieranie sie sokow i tworzenie galaretki. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353131
Udostępnij na innych stronach

jest dobrze jak jest i jest dobrze jak jej ni ma.

 

To tak jak z przysłowiem.

Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353133
Udostępnij na innych stronach

Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. :thumbsup:

:laugh:  :laugh:  :laugh:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353137
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. :thumbsup:

 

I wszystko jasne :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353139
Udostępnij na innych stronach

PS

Ten przekrój jest z tej pękniętej prawda ? 

Spadła mi przed parzeniem.  :(

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353140
Udostępnij na innych stronach

Ostatnim czasy robię dużo krakowskiej i przyznam że nigdy mi galaretka nie wyszła!!!Może dla tego że podpiekam a nie parzę;)ale wygląda dobrze;)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353230
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ?

w wędzarni????http://img.tapatalk.com/d/14/05/21/u7u7ama3.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353273
Udostępnij na innych stronach

 

@morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ?

A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353276
Udostępnij na innych stronach

 

A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś. :)

tzn co masz na myśli że cienka??? Żywieck po mojemu wygląda inaczej ale nie spieram się????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353279
Udostępnij na innych stronach

Z tego co widzę na zdjęciu to 65-a więc jest OK ... a przy podpiekaniu obkurcza się troszkę tak jak i przy podsuszaniu  ;)

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353281
Udostępnij na innych stronach

Te sklepowe to chyba jednej grubosci ,przynajmniej u mnie w sklepie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353282
Udostępnij na innych stronach

Nie ma o co się sprzeczać, chodzi mi tylko o to, że wygląda na zdjęciu jak fi 55-60 a powinna być 75. To wg Kostka?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353284
Udostępnij na innych stronach

A np wg. Szczepana 50-65 ;) suszona wg Bagno 65 ... :)

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353285
Udostępnij na innych stronach

Tak jak roger pisze to fi 65????????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353288
Udostępnij na innych stronach

A np wg. Szczepana 50-65 ;) suszona wg Bagno 65 ... :)

Tak ale parzona 75, w cienkich była "parzona lub pieczona" z kawałkami słoniny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9325-kie%C5%82basa-krakowska-pieczona-sucha-by-paweljack/ 

Ja tu prezentuję krakowską parzoną nie pieczoną, to inny produkt.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353290
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką"  ;) 

 

Jasne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy  ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353292
Udostępnij na innych stronach

 

 

asne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy  

 Dobrze Wasc mowisz, piwa Tobie trzeba dac.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,17_99_orig.gifJA  po oslonki mam wielka wyprawe, jesli chce sama sobie poprzebierac, pol dnia trace na dojazdo na  zakupy,( po drugiej stronie miasta jest , a juz  pech kiedy trafik bedzie ) wiec wiele razy wlasnie " pakuje w co mam "

 To jeszcze nic, dobre pozniej  jest .I kazdy chetnie taka kielbache je.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,33_jC_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353294
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką"   ;)

Średnica tak ale wsad jest z parzonej, jeśli to wg Kostka. A co do kopii to się zgadzam.  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353298
Udostępnij na innych stronach

Już drugi raz nie podałem właściciela głosu. Dla tych którzy nie wiedzą, nie znają to głos Bagno - Technologa WB.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-354316
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Idąc śladami mistrza, zrobiłem również krakowską parzoną  :) Zdjęcia za chwil parę.

Edytowane przez ewidencja
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413009
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.