electra Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Maja 2014 Trochę się pogubiłem Czyli dobrze jak galaretka jest czy jak jej nie ma ? a Ty jak lubisz? jak robisz dla siebie to rob tak jak lubisz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 20 Maja 2014 Popranie nie powinno jej byc,( tak jak Arkadiusz napisal- popatrz na ten post z cytatem o czarny snie ) ale niektorzy lubia ta galaretke, a ja np. nie potrafie jeszcze dobrze napelnic oslonek,( za male doswiadczenie) zwlaszcza grubych i powstaja takie kieszenie powietzra, co powoduje pozniej zbieranie sie sokow i tworzenie galaretki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 20 Maja 2014 Annam mam to samo.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 20 Maja 2014 jest dobrze jak jest i jest dobrze jak jej ni ma. To tak jak z przysłowiem.Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Maja 2014 Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Maja 2014 Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. I wszystko jasne Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Maja 2014 PSTen przekrój jest z tej pękniętej prawda ? Spadła mi przed parzeniem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Maja 2014 Ostatnim czasy robię dużo krakowskiej i przyznam że nigdy mi galaretka nie wyszła!!!Może dla tego że podpiekam a nie parzę;)ale wygląda dobrze;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ? w wędzarni????http://img.tapatalk.com/d/14/05/21/u7u7ama3.jpg Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ?A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 21 Maja 2014 A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś. tzn co masz na myśli że cienka??? Żywieck po mojemu wygląda inaczej ale nie spieram się???? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Z tego co widzę na zdjęciu to 65-a więc jest OK ... a przy podpiekaniu obkurcza się troszkę tak jak i przy podsuszaniu Edytowane 21 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Maja 2014 Te sklepowe to chyba jednej grubosci ,przynajmniej u mnie w sklepie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 21 Maja 2014 Nie ma o co się sprzeczać, chodzi mi tylko o to, że wygląda na zdjęciu jak fi 55-60 a powinna być 75. To wg Kostka? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) A np wg. Szczepana 50-65 suszona wg Bagno 65 ... Edytowane 21 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 21 Maja 2014 czy 75 czy 55/65 wazne zeby smaczne byly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 21 Maja 2014 Tak jak roger pisze to fi 65???????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 21 Maja 2014 A np wg. Szczepana 50-65 suszona wg Bagno 65 ... Tak ale parzona 75, w cienkich była "parzona lub pieczona" z kawałkami słoniny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9325-kie%C5%82basa-krakowska-pieczona-sucha-by-paweljack/ Ja tu prezentuję krakowską parzoną nie pieczoną, to inny produkt. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką" Jasne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Maja 2014 asne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy Dobrze Wasc mowisz, piwa Tobie trzeba dac.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,17_99_orig.gifJA po oslonki mam wielka wyprawe, jesli chce sama sobie poprzebierac, pol dnia trace na dojazdo na zakupy,( po drugiej stronie miasta jest , a juz pech kiedy trafik bedzie ) wiec wiele razy wlasnie " pakuje w co mam " To jeszcze nic, dobre pozniej jest .I kazdy chetnie taka kielbache je.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,33_jC_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką" Średnica tak ale wsad jest z parzonej, jeśli to wg Kostka. A co do kopii to się zgadzam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-353298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 26 Maja 2014 Co daje takie mielenie:https://www.youtube.com/watch?v=eMLrbABIOZwJuż drugi raz nie podałem właściciela głosu. Dla tych którzy nie wiedzą, nie znają to głos Bagno - Technologa WB. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-354316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Idąc śladami mistrza, zrobiłem również krakowską parzoną Zdjęcia za chwil parę. Edytowane 16 Marca 2015 przez ewidencja Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Marca 2015 Jest w fazie podsuszania. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.