paweljack Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 16 Marca 2015 Idąc śladami mistrzaJeśli piszesz o DZIADKU, to w porządku. Jest w fazie podsuszania.A jeśli chodzi o kiełbasę, to nie jest kiełbasa do podsuszania, zaliczana jest do kiełbas nietrwałych, jest raczej jak szynkowa niż jak krakowska sucha. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Jeśli piszesz o DZIADKU, to w porządku. A jeśli chodzi o kiełbasę, to nie jest kiełbasa do podsuszania, zaliczana jest do kiełbas nietrwałych, jest raczej jak szynkowa niż jak krakowska sucha. Nie. Piszę o Tobie, ponieważ w moich oczach uchodzisz za kiełbasianego mistrza Pisząc o podsuszaniu myslałem o góra 3 dniach. Edytowane 16 Marca 2015 przez ewidencja Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 16 Marca 2015 Pisząc o podsuszaniu myslałem o góra 3 dniach.To nie ta kiełbasa. Tutaj masz pogrupowane: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10528-receptury/ Musisz wziąć te z grupy: Kiełbasy trwałe i półtrwałe parzone lub pieczone: Nie. Piszę o Tobie, ponieważ w moich oczach uchodzisz za kiełbasianego mistrza Dziękuję ale na razie niezasłużenie. Jak wygram Mistrzostwa, to wtedy będę się upominał. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 16 Marca 2015 Skromność przez Ciebie przemawia. Z drugiej strony, te Twoje kiełbasy ani nie wyglądają, ani nie smakują. Pewnikiem skarmiasz nimi nie lubianego psa Dzięki za rady i pozdrawiam. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 31 Marca 2015 Pekluje się 9 kg mięska na krakowską, a w pudle 15 kg schabu i 4 kg szynki Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 31 Marca 2015 Pekluje się 9 kg mięska na krakowskąA co tam tyle białego? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Na górze jest II klasa z łopatki, pode spodem I klasa z szynki, w zielonym kubełku zaś, wołowinka. Edytowane 31 Marca 2015 przez ewidencja Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 31 Marca 2015 Nie zauważyłem woreczków podziału klas. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Na świąteczne śniadanie starczy Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Na świąteczne śniadanie starczy No powinno. Gratulacje. Widzę, duża rodzina. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Spora Tak naprawdę, to dla rodziny i znajomych z pracy. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Korzystając z przyjemnego upału, na warsztat poszła krakowska: Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-438209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 27 Września 2015 Zrobiłem troszkę krakowskiej Trochę przytyrałem, lecz warto było. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-447221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 1 Marca 2016 Tym razem wołowina II klasy i część wieprzowiny III klasy, zastąpiona cielęciną II klasy. Osłonki fi 80 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-481267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 25 Lipca 2018 Przy jednej z produkcji jakiś czas temu, dla testów kiełbasa wyjęta z termometrem, gdy osiągnęła w środku 68 stopni. To dla stawianych teorii, że wzrasta o 3 stopnie przy tej grubości osłonki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-603166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 25 Lipca 2018 To dla stawianych teorii, że wzrasta o 3 stopnie przy tej grubości osłonki. Masz Paweł rację owszem wzrasta ale nie przy tych grubościach - przy przyzwoitej szynce np Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-603172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Listopada 2018 Krakowska parzona, bez wielokropka Zawsze wersja z cielęciną. Dla uzupełnienia zapasów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-612089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Bardzo dawno nie robiłem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-830303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.