Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Idąc śladami mistrza

Jeśli piszesz o DZIADKU, to w porządku.  :)

 

 

Jest w fazie podsuszania.

A jeśli chodzi o kiełbasę, to nie jest kiełbasa do podsuszania, zaliczana jest do kiełbas nietrwałych, jest raczej jak szynkowa niż jak krakowska sucha.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413110
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

Jeśli piszesz o DZIADKU, to w porządku.  :)

 

 

A jeśli chodzi o kiełbasę, to nie jest kiełbasa do podsuszania, zaliczana jest do kiełbas nietrwałych, jest raczej jak szynkowa niż jak krakowska sucha.

 

 

Nie. Piszę o Tobie, ponieważ w moich oczach uchodzisz za kiełbasianego mistrza   ;)

Pisząc o podsuszaniu myslałem o góra 3 dniach.

Edytowane przez ewidencja
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413114
Udostępnij na innych stronach

Pisząc o podsuszaniu myslałem o góra 3 dniach.

To nie ta kiełbasa.

 

Tutaj masz pogrupowane: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10528-receptury/

 

Musisz wziąć te z grupy: Kiełbasy trwałe i półtrwałe parzone lub pieczone:

 

 

Nie. Piszę o Tobie, ponieważ w moich oczach uchodzisz za kiełbasianego mistrza   ;)

Dziękuję ale na razie niezasłużenie. Jak wygram Mistrzostwa, to wtedy będę się upominał. :D  ;)  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413127
Udostępnij na innych stronach

Skromność przez Ciebie przemawia. Z drugiej strony, te Twoje kiełbasy ani nie wyglądają, ani nie smakują. Pewnikiem skarmiasz nimi nie lubianego psa  :D

Dzięki za rady i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-413131
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pekluje się 9 kg mięska na krakowską

A co tam tyle białego?  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417288
Udostępnij na innych stronach

Na górze jest II klasa z łopatki, pode spodem I klasa z szynki, w zielonym kubełku zaś, wołowinka.

Edytowane przez ewidencja
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417298
Udostępnij na innych stronach

Nie zauważyłem woreczków podziału klas.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417303
Udostępnij na innych stronach

Na świąteczne śniadanie starczy  ;)

No powinno.  :D  Gratulacje. Widzę, duża rodzina.  :laugh:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-417762
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Tym razem wołowina II klasy i część wieprzowiny III klasy, zastąpiona cielęciną II klasy. Osłonki fi 80

 

post-55133-0-57519700-1456872688_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-481267
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Przy jednej z produkcji jakiś czas temu, dla testów kiełbasa wyjęta z termometrem, gdy osiągnęła w środku 68 stopni. To dla stawianych teorii, że wzrasta o 3 stopnie przy tej grubości osłonki.  ;)

 

post-55133-0-28343400-1532526619_thumb.jpg

 

post-55133-0-79065500-1532526630_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-603166
Udostępnij na innych stronach

 

 

To dla stawianych teorii, że wzrasta o 3 stopnie przy tej grubości osłonki.
Masz Paweł rację owszem wzrasta ale nie przy tych grubościach - przy przyzwoitej szynce np ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-603172
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Krakowska parzona, bez wielokropka ;)  Zawsze wersja z cielęciną. Dla uzupełnienia zapasów. :)

 

post-55133-0-02577700-1541433502_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-612089
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...

Bardzo dawno nie robiłem.

 

post-55133-0-07687100-1682666682_thumb.jpg

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9864-kie%C5%82basa-krakowska-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/3/#findComment-830303
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.