BonAir Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Września 2007 Czy też tak macie? Krótka historyjka z rana: Szukam jakiegoś przepisu, wpisuję w google i JEST! Znalazłem przepis na łososia wędzonego w rulonie! Spodziewam się, że będzie w nim oczywiście mowa o całym procesie: o łososiu w solance, o ociekaniu, o osuszaniu, o wędzeniu w zimnym lub ciepłym dymie, a tam: "Plastry Almar Premium łososia norweskiego wędzonego po usunięciu pergaminowych przekładek układamy na stole..." :grin: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Września 2007 "Plastry Almar Premium łososia norweskiego wędzonego po usunięciu pergaminowych przekładek układamy na stole..." Przepis jasny i czytelny. Bardzo dobry dla początkujących :grin: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Września 2007 Dobrze,że pomiędzy pergaminowymi przekładkami nie ma pokrzyw :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Września 2007 Nie czepiajcie sie pokrzyw. Są bardzo dobre jako zabezpieczenie przy przewożeniu ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Września 2007 Witam Dawno temu z młodych pokrzyw robiono potrawę typu szpinak . Ponoć było to smaczne . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Września 2007 Młode listki pokrzywy dodaje się go sałatek.Jest to smaczne,tyle że wyraźnie czyć zapach pokrzywy,ale nie parzy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Września 2007 Nie czepiajcie sie pokrzyw. Są bardzo dobre jako zabezpieczenie przy przewożeniu ryb. ale ja mam cały czas w głowie tę zalewę Legionera :grin: z pokrzywą gdzie kolega koledze zrobił chyba kawał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Września 2007 ponoć herbatka z suszu pokrzywy jest zdrowa :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Września 2007 Działa moczopędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Września 2007 Witam Dawno temu z młodych pokrzyw robiono potrawę typu szpinak . Ponoć było to smaczne . PozdrawiamPotrawę podobną do szpinaku to się robi z młodych listków komosy . O pokrzywie pierwsze słyszę. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Września 2007 Z młodych pokrzyw (reg. zegawek , parzywek) wczesną wiosną gotowano zupę. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/988-czy-te%C5%BC-tak-macie/#findComment-17524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.