januszfeniks Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Maja 2014 Mistrzowska robota. http://www.mixofpix.eu/ako-vykostit-kura/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginta19 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Maja 2014 gostek jest najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-352411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Maja 2014 Nazwa powinna być KURCZAK FASZEROWANY ;( A oto foto relacja z kolacji którą przygotowaliśmy wspólnie z moją Panią. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-352624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Maja 2014 No Janusz wygląda to zaje...smacznie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-352626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) A dziś na obiadek skrzydełka "kuczaczka" . Nie wiem jaką mogą nosić oficjalną nazwę. Ja je nazwałem " Maczugi Zbója Łamignata" Edytowane 19 Maja 2014 przez abratek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-352771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Maja 2014 Nie wiem jaką mogą nosić oficjalną nazwę. Po angielski to sie nazywa chicken lollipop, czyli tlumaczac lizaki z kurczaka (?) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-352860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Maja 2014 Dziś znowu przyszła mi ochota na faszerowanego kurczaka. Zmieniłem farsz. Farsz... pieczarka włoszczyzna oraz szpinak wymieszany z mięsem z sarny oraz wieprzowiną. 50/50. Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-354133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Maja 2014 Ale pychotki te Twoje wyroby :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-354157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-354161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Maja 2014 A dziś przyszła mnie ochota na coś takiego. Szynka a w niej... ogórek kiszony . pomidor, paróweczki i wszystko po kolei zawinięte. Włożone w brytfannę z włoszczyzną w sosie. Na koniec posypane serem i zapieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-354880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób?Jest. Mięso drobiowe należy do mięs, które raczej mają dobre właściwości wiążące. Po wytrybowaniu i po soleniu lub peklowaniu powinno się mięso delikatnie potraktować tłuczkiem, tak by jego powierzchnia była klejąca. Dodatkowo można wykonać masę wiążącą z rozdrobnionego na drobnym sitku oraz wyrobioną z mięsa, z piersi i ud.Po wędzeniu należy parzyć ( nie gotować ) w wodzie o temp. 75-80 C do osiągnięcia wewnątrz 70-72 C. Edytowane 29 Maja 2014 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-354913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób?Jest. Mięso drobiowe należy do mięs, które raczej mają dobre właściwości wiążące. Po wytrybowaniu i po soleniu lub peklowaniu powinno się mięso delikatnie potraktować tłuczkiem, tak by jego powierzchnia była klejąca. Dodatkowo można wykonać masę wiążącą z rozdrobnionego na drobnym sitku oraz wyrobioną z mięsa, z piersi i ud.Po wędzeniu należy parzyć ( nie gotować ) w wodzie o temp. 75-80 C do osiągnięcia wewnątrz 70-72 C. Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób?Jest. Mięso drobiowe należy do mięs, które raczej mają dobre właściwości wiążące. Po wytrybowaniu i po soleniu lub peklowaniu powinno się mięso delikatnie potraktować tłuczkiem, tak by jego powierzchnia była klejąca. Dodatkowo można wykonać masę wiążącą z rozdrobnionego na drobnym sitku oraz wyrobioną z mięsa, z piersi i ud.Po wędzeniu należy parzyć ( nie gotować ) w wodzie o temp. 75-80 C do osiągnięcia wewnątrz 70-72 C.Dziękuję. Dziś na obiad stworzyłem roladę z szynki, piersi kurczaka, sera, i warzyw. Palce lizać.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-355517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Rozumiem, że rolada jest dobrze związana. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-355523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Tym razem nie wiazalem... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-355603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Andrzeju... jak widać ...roladę dobrze ''związał'' ser... bo właścicielowi się nie chciało... Ps. Januszu ! Super te Twoje ''kuczaczki'' Pozdrawiam! Edytowane 2 Czerwca 2014 przez einshel Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-355637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wiązałem ponieważ zrobiła się kulka i się ślizgała i trudno było owiązać tyle farszu itp było. Delikatnie włożyłem do naczynia i okazało się ze nie było potrzeby wiązać. Roladka wyszła nie ziemska. Gorąco polecam. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez EAnna ort Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-355677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Października 2014 Moje pierwsze weki Oraz schab suszony. Po zabiegach solankowych itp. Kolorek niezachwycający, szarawy. Już wiem gdzie problem ;( . Następny raz zrobię na soli morskiej i drugą na peklo soli. Weki mięsne zainspirowały do dalszych działań w tym kierunku. Jestem w trakcie nabywania odpowiednich słoików . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Października 2014 Sama sól nie wybarwi mięsa Janusz zastosuj peklosól, peklo z solą niejodowaną 50/50 lub sól morską Wtedy będzie kolorowo i apetyczniej Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Października 2014 Serdeczne i tak też zrobię mój schab powinien nazywać się Jesienna Szarość Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Października 2014 Janusz ... ja tu u Ciebie jestem pierwszy raz ( jakoś mi wcześniej umknęło ) ale powiem szczerze, że mnie z lekka ''zatkało'' jak zobaczyłam co potrafisz Możesz z ''grubsza'' podać składniki do tego kurczaka faszerowanego, bo nie bardzo mogę się dopatrzeć wszystkiego a chyba jeszcze z takim farszem nie robiłam. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Października 2014 Wszystko co w domu marchewka, seler, pieczarki, szpinak, czosnek i przyprawy itp. Najpierw rozmemłałem kurcze, usuwając kości i doprawiłem wcierając przyprawy w kurczaka. Warzywa udusiłem na patelni ze szpinakiem. I wypełniłem czeluść ów zwierza po obwiązaniu do piekarnika Pod koniec pieczenia na wierzch ser i do zapieczenia. Reszty grzechów nie pamiętam . Ale pytaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Października 2014 Ale pytaj No to pytam szpinak wcześniej sparzony? resztę zrozumiałam i dziękuję Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek ).. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 19 Października 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Października 2014 Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek ).. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 19 Października 2014 Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek Roger ... moja Babcia zawsze parzyła szpinak, a później dopiero siekała i na patelnie wrzucała, gdzie już skwierczał boczuś... dlatego i ja tak robię, ale przy najbliższej okazji wypróbuję Twój sposób. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9933-wyroby-feniksa/#findComment-377967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.