Skocz do zawartości

piksiak

Użytkownicy
  • Postów

    3 867
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana piksiak w dniu 10 Lutego 2024

Użytkownicy przyznają piksiak punkty reputacji!

O piksiak

  • Urodziny 01.11.1971

Kontakt

  • gadu-gadu
    1786248

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Siedlce (Chęciny)

Ostatnie wizyty

3 172 wyświetleń profilu

Osiągnięcia piksiak

  1. piksiak

    TC8

    Właśnie w tym problem, że gwarancja się nie skończyła. Tak to już dawno bym rozebrał :). Napisałem w pierwszym poście- Serwis pisze, że wszystko jest ok. Na razie walczę zobaczymy co z tego będzie.
  2. piksiak

    TC8

    Niby tak, ale zelmer z 96 nawet się nie zająknie 🤣
  3. piksiak

    TC8

    Małe kawałki mięsa wkładam. Ślimak jak patrzę w gardziel tak jakby się zatrzymywał - zwalniał. Wzrosty raczej nie, bardziej spadki bo niskie napięcie jest w sieci - rzędu 210 V. Tylko jak ją wyślę to włączą powiedzą, że działa i odeślą Jak nie trafi na dociekliwego fachowca a raczej nie trafi to nic z tego nie będzie.
  4. piksiak

    TC8

    Ktoś spotkał się z takimi odgłosami z maszynki? Co to może być. Serwis pisze, że wszystko jest ok.
  5. Tylko na jogurcie musi pisać - żywe kultury bakterii. (jeden mały na litr wystarczy)
  6. Lepszy będzie jogurt z tego mleka.
  7. Ja robię najpierw przecier . Potem całe pomidory obieram ze skórki (wrzątek na ok. 30 s potem w zimną wodę). Zalewam gorącym przecierem i pasteryzacja 10 minut. A krojone to też obieram ze skórki, kroję w większą kostkę - taki pomidor typu lima to na ćwiartki i potem na pół, i gotuję tak z 5 minut maks żeby się nie rozpadły i gorące wlewam do słoików i tych już nie pasteryzuję. Odwracam do góry nogami słoiki. Można posolić je będą trwalsze (tak z 5-10 g na kg pomidorów).
  8. Suszone, całe, krojone, przecier, kiszone?
  9. Też mnie ciekawi. Cena nawet nie wygórowana. Ja używałem to: https://allegro.pl/oferta/reczna-klipsownica-do-wedlin-12100454660 - jak się potrenuje to nawet coś z tym można zrobić ale to trzeba mieć super zdolności manualne . Potem kupiłem takie coś: https://novmax.pl/oferta/akcesoria/klipsownica-reczna-wraz-z-klipsami-montazowymi/ ale można zacisną tylko z jednej strony, z drugiej nie ma szans, chyba, że nie mam zdolności manualnych Może zrobić sobie prezent z okazji końca lipca?
  10. Kwestia naczyń w których peklujesz. Jak masz np. pojemniki GN to i przy pierwszej metodzie może być za dużo wody.
  11. Faktycznie przepyszna kiełbasa, skład i przyprawy w punkt moje smaki!
  12. Ja unikałem metalu przy swojej wędzarni wędzarnia (moja metalowa cała ). Wszystkie elementy w plastiku a nie alu które mają napięcie i grzałka całkowicie odizolowana od komory.
  13. piksiak

    Znalezione w sieci

    Mój sąsiad 🫣 https://www.youtube.com/shorts/-PzjSPjdOLs
  14. Skorzystaj z tabeli Dziadka albo kalkulatora peklowania.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.