Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

quadro555

Użytkownicy
  • Postów

    1 977
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    4

Ostatnia wygrana quadro555 w dniu 29 Stycznia

Użytkownicy przyznają quadro555 punkty reputacji!

2 obserwujących

O quadro555

  • Urodziny 08.01.1970

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Goleniów

Ostatnie wizyty

5 714 wyświetleń profilu

Osiągnięcia quadro555

  1. Lecą zdjęcia po kolei, a że ja mam nie po kolei w głowie, to sobie wymyśliłem gravlaxa z jesiotra 😂
  2. Łososie?
  3. Zjadłbym i taki 😁
  4. Gravlax z jesiotra?
  5. quadro555

    Znalezione w sieci

    Za komuny widziałem szynki wędzone w pończochach. Czarne były na wierzchu, potem fachowcy zdejmowali pończochy i już czarne nie było.
  6. quadro555

    Znalezione w sieci

    Już masz zapakowany. 😁
  7. Na tyle meduz ile potrzeba lornet? 😂
  8. Dbanie o poprawne słownictwo to złośliwość? 🤔 Teksty o peklowaniu na jajko to jest bardzo merytorycznie? Poczytaj wątek o peklowaniu boczku w krótkim czasie. Merytorycznie, jak cholera.
  9. Dobrze że nie mam FB 😁 Ja osobiście nastrzyk stosuję do grubszych wędzonek i pekluje minimum 10 dni. Podałem przykład boczku na czterdzieści osiem godzin, lecz nie jestem tego zwolennikiem 😁. Dlatego mamy wybór. Jeden woli żonę a inny teściową. 😂
  10. Gwarancje to daje gwarant. Ja dla siebie pekluje minimum 10 dni.
  11. Język polski, trudna sprawa. 😁 Normalnie jaja strusie. 😂
  12. Dla mnie peklowanie na sucho=peklowanie równoważne w woreczkach. Oczywiście nie wędzę olbrzymich ilości, tak na własny użytek. Co do szybkości, przecież znajdziesz na forum@jacekw21 tabele trzydniowego peklowania. Czy to ma sens ze względu na tzw. smak peklowniczy? Śmiem wątpić. Osobiście uważam, że w warunkach domowych najlepszą metodą jest peklowanie równoważne, minimum 10 dni w warunkach chłodniczych.
  13. Normalnie Hyde park. Miało być merytorycznie na tym forum, a są tak zwane podśmie...ki. @Grzewlod et consortes .
  14. Mięso na kiełbasy pokrojone w kostkę 4*4cm peklowane na sucho przez 48h się zapekluje. Boczek potraktowany dawką 20g/kg nie zapekluje się w 48h? 🤔 Może tak, może nie. Niektórzy na forum podają czas kilka godzin dla rozdrobnionego mięsa na kiełbasy. Wtedy jest nowocześnie i nie ma loży szyderców. Wszystko zależy Kto pisze.
  15. Za schab zamiast polędwica niejeden by ukamieniował.😂
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.