Skocz do zawartości

czasy parzenia


Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

I pytanie czy jednakowy będzie czas parzenia takiej szynki z podobną bez skóry i tłuszczu odartej z błon takiej samo chude mięsko. Pozdrawiam

Po golonce można już sobie odpowiedzieć :-)

 

Poza tym szynki z okrywą tłuszczową i ze skórą są o wiele bardziej soczyste a i trudniej jej przeparzyć :-)

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witam mam zaapeklowanych kilka szynek "myszek" i mam takie pytanko

czy gotować je jak w tym przepisie maxella http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=21 a potem parzyć

czy parzyć jak balleron czy boczek

pytam bo w postach powyrzej nikt nie pisze o gotowaniu a przepis ten pochodzi jeszcze jak pamiętam z początków tej strony i zawsze go stosowałem do szynek może tylko parzenie jest lepsze? napiszcie jak wy traktujecie szynkę po wędzeniu

pozdrowienia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dziadek też tu radzi je gotować i będe więc tego się dalej trzymał

Starałem się robić tak jak DZIADEK w akademii,nie wyszło tak super jak DZIADKOWI,ale ja jestem zadowolony,efekty tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=109076#109076 :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupieje

Też miałem rzadko w głowie,ale od czegoś musiałem zacząć,padło na akademię DZIADKA i jakoś poszło :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.