Papla Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Grudnia 2009 I pytanie czy jednakowy będzie czas parzenia takiej szynki z podobną bez skóry i tłuszczu odartej z błon takiej samo chude mięsko. Pozdrawiam Po golonce można już sobie odpowiedzieć :-) Poza tym szynki z okrywą tłuszczową i ze skórą są o wiele bardziej soczyste a i trudniej jej przeparzyć :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 12 Grudnia 2009 witam mam zaapeklowanych kilka szynek "myszek" i mam takie pytanko czy gotować je jak w tym przepisie maxella http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=21 a potem parzyćczy parzyć jak balleron czy boczekpytam bo w postach powyrzej nikt nie pisze o gotowaniu a przepis ten pochodzi jeszcze jak pamiętam z początków tej strony i zawsze go stosowałem do szynek może tylko parzenie jest lepsze? napiszcie jak wy traktujecie szynkę po wędzeniupozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Grudnia 2009 witamMoże tu poczytaj http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1173 :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Grudnia 2009 dziadek też tu radzi je gotować i będe więc tego się dalej trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Grudnia 2009 dziadek też tu radzi je gotować i będe więc tego się dalej trzymałStarałem się robić tak jak DZIADEK w akademii,nie wyszło tak super jak DZIADKOWI,ale ja jestem zadowolony,efekty tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=109076#109076 :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Znalazłem jeszcze takie wypowiedzi na temat parzenia szynekhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2840im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupiejemam jeszcze 11 dni do wędzenie jak parzycie szynki (myszki) waga 1,3kg po wędzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Grudnia 2009 im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupiejeTeż miałem rzadko w głowie,ale od czegoś musiałem zacząć,padło na akademię DZIADKA i jakoś poszło :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.