Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zrobilem troche Krupniołkow Exstra a Exstra to dlatego ze dodalem bardzo duzo miesa :thumbsup:

Na 800 g Kaszy jeczmiennej poszlo bezmala cala glowa plus mieso wszelakiej roznosci , 400 g watroby i 0,75 l krwi.

 

 

Niestety w aparacie padly baterie i dopiero dzis przy obiadku mialem okazje kliknac pieczacego sie na smalcu(wlasnym)krupniolka. :thumbsup:

Jak zawsze duzo paprania i mycia :wink:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobilem troche Krupniołkow Exstra

Swój wyrób to jest to... a zawartość to coś dla mnie :thumbsup: :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137028
Udostępnij na innych stronach

ladnie to wyglada na patelni, ja daje na 1kg kaszy 1kg boczku do tego jeszcze wytopionej sloniny, skwarki, skorki i co tam jeszcze akurat jest pod reka(watroba, serca, pluca resztki miesa, podgardle). Nigdy nie nadziewam do jelit surowe krupnioki pakuje do woreczkow i ida do zamrazarki, nastepnie w razie potrzeby wyjmuje, odmrazam i przesmazam z cebula smalcu do smazenia nie daje wcale, albo troche bo sa juz wystarczajaco tluste.

Pozdrawiam yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137043
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobilem troche Krupniołkow Exstra a Exstra to dlatego ze dodalem bardzo duzo miesa

Też takie robię.

Miam.. :thumbsup:

Dziasiaj jadłam na obiad.

Tylko robię z hreczki niepalonej.

Na kilo kaszy mięso z głowy, serce, golonko, podgardla troche watroby, litr krwi i co się jeszcze nawinie :grin:

Krupnioki nakładane w jelita maja tę zaletę, ze można je świetnie przypiec po uprzednim nakłuciu osłonek. Oczywiscie z cebulką.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137049
Udostępnij na innych stronach

Czesc wyladowala w jelicie a reszta sorowa w woreczki i zamrazalka :grin:

Slonina zostala przetopiona z cebulka i przemielona razem z parzona watroba.

Boczku mialem okolo 1 kg ze skora.

Parzylem w 75-80 °C jakies 35 min az mi termometr padnol z IKEI :devil:

a taki fajny nowy byl :rolleyes:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137051
Udostępnij na innych stronach

no to robisz podobnie jak ja, tylko ja daje wiecej kaszy na 1 kg wkladu miesnego. A termometr kup sobie jak bedziesz mial okazje u Miro http://www.wyroby-domowe.pl/termometr-elektroniczny-sonda-p-106.html nie pozalujesz, a cena tez bardzo dobra. Termometr posiada swiadectwo wzorcowania wiec mozna na nim polegac, z wygladu obudowa i sonda robia solidne wrazenie, mam go wiec moge cos powiedziec.

Pozdrawiam yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137056
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.