Michał Koperski Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Września 2014 WitamPrzeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na poniższe pytania ale nie znalazłem. Jeśli szukałem niezbyt dokładnie to proszę Adminów o wykasowanie tego postu i wskazówki.Tyle wstępu. Dość często czytam i słyszę " wędzę nie na czas tylko pod kolor". I widzę opis: wędziłem 6 godzin, 8 godzin. Z drugiej strony w opisach receptur czytam :" wędzić około 3 godzin i podpiekać lub parzyć....."Pytam bo ja wędząc w temperaturze około 55-60 st po około właśnie tych 3 godzin uzyskuje kolorek wędzonek taki sam jak inni po wędzeniu 8 godzin.Czy wędzenie np.; 6 godzin daje coś więcej niż 3 godziny - chodzi mi walory smakowe, technologiczne? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Września 2014 Czy wędzenie np.; 6 godzin daje coś więcej niż 3 godziny na pewno daje więcej WWA Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Września 2014 Michale.Każdy z nas ma inne oczekiwania jeśli chodzi o kolor wyrobu.Do tego należy dodać gęstość dymu, a od gęstości zależy kolor.Mam taką zasadę, że jeśli wyrób ma być parzony, wędzę do uzyskania odpowiedniego koloru i parzę.Jeśli wyrób ma być podpiekany, wędzę do uzyskania mojego koloru i podpiekam. Czy wędzenie 6 godzinne daj coś więcej ?To zależy od tego o czym pisałem wcześniej, czyli gęstości dymu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Września 2014 Maad z twojego postu można się wynika, że najlepiej wędzić... nie wędząc Ale czy tędy droga? Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Września 2014 Już nie raz pisałem - jak ktoś chce straszyć WWA ... ... to niech to lepiej robi w tematach grillowania - tam dopiero jest "hardcor" . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Września 2014 @ZLeP, to już zażarcić spokojnie nie można? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Września 2014 Michał zasada jest prosta wędzimy po dokładnym osuszeniu do uzyskania pożądanego koloru ... im wyższa temperatura tym szybciej go uzyskasz Nie szedł bym w gęstość dymu bo prosto wtedy o "problem" Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.