Skocz do zawartości

Pomost pływający


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

gość robił ja tak. Warzywa pokrojone w kostkę. Warzywa pietruszka, marchewka seler i por duszone na maśle, w tym czasie gotowany bulion na rybach tz głowy kości płetwy itp. Po zagotowaniu odcedzenie. Następnie do bulionu rybnego dodane filety z ryb bez ości + duszone warzywa i całe dobro z duszenia masło wywar. Krótkie zagotowaniu dodatki tylko sól i pieprz. Niebo w gębie
Dokładnie tak robili Grzegorz z Krystkiem - ja jako podkuchenny tylko wrzucałem warzywa do bulionu - Rybna wyszła im  znakomicie  :thumbsup: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A ja najlepszą zupę rybną jadłam z puszki kupioną w sklepie rybnym w późnych latach 70-siątych . Była czerwona i importowana z Węgier  - może to smak młodości ale do tej pory równie smacznej nie jadłam ( nawet będąc na Węgrzech )

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

zupę rybną to najlepszą (i nie jest to tylko moje zdanie) robi @kruszynka
 

Być może...ktoś...gotuje lepszą od Kruszynki zupę rybną. Ja jednak takiej nie jadłam  :tongue:

Pozdrawiam Kruszynkę  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Jeszcze pływa

post-70549-0-65151600-1595006646_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeszcze pływa

 

 

Ciekawe jakiej długości ma "brodę" 

"Brodę" wyraźnie widać; Henio, czy wg Ciebie powinno się coś z nią robić? (pytam w związku z innym pomostem, któremu również rośnie broda)  :laugh:

Brzeg pięknie wypielęgnowany, na pierwszym planie widać dorodne funkie i pachnące irysy syberyjskie.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

czy wg Ciebie powinno się coś z nią robić?

 

Na jednostkach pływających broda spowalnia ją i zużycie paliwa oraz estetyka robią swoje . Na pomostach to jedynie wyjęcie takiego i szybkie usunięcie za  pomocą myjki ciśnieniowej . Następnie pomalowanie ostatniej warstwy farbą antyporostową .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Gdzie to stało?
hehe raczej ile to stalo :D  
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Wspomnień czar :) Na przełomie lat 70 i 80 zrobiliśmy na Śniardwach beczkowca na dziesięciu beczkach po oleju. Trochę kantówek, palet, maszt i żagiel z plandeki od stara bodajże. Pływaliśmy po Śniardwach cały sezon, zostawiliśmy przycumowany niedaleko Niedźwiedziego Rogu. Do następnego sezonu łajba nie doczekała, miejscowi ją sprywatyzowali...

Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie

 

601-167-051 czynne całą dobę ;)

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.