Muski Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 gość robił ja tak. Warzywa pokrojone w kostkę. Warzywa pietruszka, marchewka seler i por duszone na maśle, w tym czasie gotowany bulion na rybach tz głowy kości płetwy itp. Po zagotowaniu odcedzenie. Następnie do bulionu rybnego dodane filety z ryb bez ości + duszone warzywa i całe dobro z duszenia masło wywar. Krótkie zagotowaniu dodatki tylko sól i pieprz. Niebo w gębie Dokładnie tak robili Grzegorz z Krystkiem - ja jako podkuchenny tylko wrzucałem warzywa do bulionu - Rybna wyszła im znakomicie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 A ja najlepszą zupę rybną jadłam z puszki kupioną w sklepie rybnym w późnych latach 70-siątych . Była czerwona i importowana z Węgier - może to smak młodości ale do tej pory równie smacznej nie jadłam ( nawet będąc na Węgrzech ) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jeżeli chodzi o zupę rybną to najlepszą (i nie jest to tylko moje zdanie) robi @kruszynka , a przepis jest w tym temacie : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2066-zupa-rybna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 zupę rybną to najlepszą (i nie jest to tylko moje zdanie) robi @kruszynka Być może...ktoś...gotuje lepszą od Kruszynki zupę rybną. Ja jednak takiej nie jadłam Pozdrawiam Kruszynkę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 17 Lipca 2020 Jeszcze pływa Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 20 Lipca 2020 Ciekawe jakiej długości ma "brodę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 20 Lipca 2020 Jeszcze pływa Ciekawe jakiej długości ma "brodę" "Brodę" wyraźnie widać; Henio, czy wg Ciebie powinno się coś z nią robić? (pytam w związku z innym pomostem, któremu również rośnie broda) Brzeg pięknie wypielęgnowany, na pierwszym planie widać dorodne funkie i pachnące irysy syberyjskie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 25 Lipca 2020 czy wg Ciebie powinno się coś z nią robić? Na jednostkach pływających broda spowalnia ją i zużycie paliwa oraz estetyka robią swoje . Na pomostach to jedynie wyjęcie takiego i szybkie usunięcie za pomocą myjki ciśnieniowej . Następnie pomalowanie ostatniej warstwy farbą antyporostową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 26 Lipca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 26 Lipca 2020 Gdzie to stało? Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 27 Lipca 2020 Gdzie to stało? hehe raczej ile to stalo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 17 Lutego 2021 Wspomnień czar Na przełomie lat 70 i 80 zrobiliśmy na Śniardwach beczkowca na dziesięciu beczkach po oleju. Trochę kantówek, palet, maszt i żagiel z plandeki od stara bodajże. Pływaliśmy po Śniardwach cały sezon, zostawiliśmy przycumowany niedaleko Niedźwiedziego Rogu. Do następnego sezonu łajba nie doczekała, miejscowi ją sprywatyzowali... Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.