Papla Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Byłem dziś w Kauflandzie i znalazłem mrożone tuszki królicze. Myślę sobie... zrobię na święta pasztet wg. Tinka! Potem zobaczyłem cenę... 39,99 zł/kg!!! Toż to rozbój w biały dzień!!! :shock:To jedź do Tesco, tuszka po 25-30 zeta. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wcześniej czasu mi brakowało,że by napisać przepis.Królik w musztardzie.Ja do tego dania używam tylko udek. Ale oczywiście można i całą tuszkę podzieloną na części.Na 4 udka królika:4 łyzki musztardy francuskiej.Musi być z całymi ziarnami gorczycy.1\2 szkl. śmietany słodkiej100 ml. białego wytrawnego winaspora garść świeżego tymianku ( może być suszony)sól pieprz do smakuPorcje królika opruszyć solą i pieprzem,posmarować połową musztardy.Ułozyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ,rosypać tymiankiem,podlać kilkoma łyzkami wody.Piec ok 1 godz. w zamkniętym naczyniu,temp. 180-200 st.Śmietanę wymieszać z pozostałą musztardą i winem,polać królikai piec jeszcze 0,5 godz.często polewając powstałym sosem.Po sprawdzeniu czy miękki-wyjmujemy.To dość prosty przepis, należy ewentualnie wydłużyć czas pieczenia jeśli królik duży.Smacznego Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TINEK Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Dziękuję Elu.Jak będzie królik to wypróbuję Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TINEK Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam Ponieważ do przepisu nie dołączyłem fotki (wtedy nie miałem), a pasztet robiłem w ostatni piątek to nadrabiam zaległości. Z powodu braku dostępu do królików, ten pasztet jest zrobiony z kury (kura brojler - masa tuszki 3,4kg) http://img413.imageshack.us/img413/6683/pasztet.jpg Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Lutego 2009 Pasztet bardzo ładny, jak malowany :grin: Skąd w ludziach tyle talentu?Może kiedyś też spróbuję taki zrobić :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Lutego 2009 :grin: :grin: :grin: Ania, jaka skromnisia. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Lutego 2009 Muszę spróbować wygląda pięknie i tak pachnie że hej, ale u mnie to będzie z królika które sam hoduje a nie z chińszczcyzny która zalega w zamrażarkach tescoPs U nas ostatnio przecenili na 16pln/kg. polecam króliki z Makro ale te schładzane (nie mrożone tuszki)- 23,90/kg to są nasze krajowe tylko że pędzone na paszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Marca 2009 Pasztet według Tinka w wykonaniu Ani: Smakowity :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Marca 2009 Pasztet według Tinka w wykonaniu Ani: Obrazek Smakowity :grin: Amatorka strojenia ;-) Nożykiem tak sobie grzebie ;-) Skromnisia :grin: Powiem tak: Rewelacja. Pasztet to wiadomo, dobry, bo Tinka ;-) Ale te róże z buraczków, ehh. Z powołaniem się Koleźaneczko Aniu minęłaś, oj minęłaś a może nie wszystko stracone jeszcze :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Marca 2009 Niedługo się sprawdzi publicznie. :grin: :grin: :grin: :tongue: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Marca 2009 Andy, ty uważaj z takimi fotkami ! Mamy do ciebie blisko i jeszcze zrobimy nalot :wink: Aniu - PIĘKNE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Marca 2009 Aniu - pasztet wygląda smakowicie, a w takim otoczeniu po prostu przepięknie :smile: Chce się oglądać wyroby tak przystrojone. Wprowadzasz nową jakość w prezentowaniu wyrobów, co bardzo cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Marca 2009 Pasztet według Tinka w wykonaniu Ani: Smakowity :grin:No proszę :lol: A w szkole mówiłem: Aniu, ty strój tak dalej... No i jest! Jak zwykle rewelacja :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam Pasztet według Tinka w wykonaniu Ani: Wprowadzasz nową jakość w prezentowaniu wyrobów, co bardzo cieszy. Myślę że kurs w tym temacie jest nie niezbędny :!: . Może w Napoleonowie :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Marca 2009 Myślę że kurs w tym temacie jest nie niezbędny :!:Proszę mnie zapisać na pierwszy turnus :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TINEK Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Marca 2009 Pasztet według Tinka w wykonaniu Ani:Smakowity :grin:Jestem pod wrażeniem. Zazdroszczę umiejętności tak pięknej i efektownej prezentacji wyrobów :grin: (a nie jak ja, zrobić i wywalić na talerz i podać :mellow: ) muszę się od Ciebie uczyć, obserwować i uczyćpozdrawiam gorąco Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 3 Marca 2009 Powoli przyzwyczajam się do uczucia chwilowego zatrzymania oddechu i przyśpieszonego bicia serca, gdy patrzę na te arcydzieła. Obawiam się jednak, że jednorazowy widok większej ilości takich zdjęć może zaszkodzić, o wpadnięciu w kompleksy nie wspominając :grin: :grin: :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Marca 2009 Te Wasze pochwały są tak miłe, (palce jej się plączą na klawiaturze z wzruszenia) że ja muszę w zastępstwie napisać: " :blush: bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! jak tylko będą okoliczności sprzyjające, to zaszczytem dla mnie będzie pokazać Wam jak to robię-Ania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Marca 2009 Aniu jak może mi wyjdzie :blush: coś na wzór twojego arcydzieła to jak to potem zjeść aż szkoda /pałeczki z kurczaka/ Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobilek Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 4 Marca 2009 Mi aż ślinka leci zaraz ide po auto i jade Was szukać w Poraju a znajde po zapachu!!!! Cytuj Mobilek GG9068840 Skype.michal-mobilek Drogi-one prowadzą Cię do domu ? Nie one są Twoim domem na których codziennie żyjesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 4 Marca 2009 jade Was szukać w Poraju a znajde po zapachu!!!!Zapraszamy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 5 Marca 2009 Ania po prostu R E W E L A C J A ty to masz kobieto talent Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafman Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 25 Października 2017 Może trochę odgrzeję kotleta, a raczej pasztet:) Z racji tego, że hoduję króliki to jednego postanowiłem wykorzystać do tego przepisu. Pasztet wyszedł rewelacyjny. Dziękuję autorowi za przepis. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 10 Października 2018 Zastanawiam się tylko jakiej wielkości była tuszka królika w przepisie Tinka 1, 2, 3kg? Szkoda , że nie doprecyzował. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 10 Października 2018 Zastanawiam się Binio - Ty się nie zastanawiaj - Ty rób - będzie dobrze - ktoś kiedyś w telewizornii się wypowiadał i było tak : żeby pasztet był z królika to masy mięsnej z królika musi być minimum 15% i zupełnie zwątpiłem Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.