Skocz do zawartości

Golonki wędzone


wosiu

Rekomendowane odpowiedzi

Golonka jest uwędzona i sparzona, gotowa do spożycia

po 30min. parzenia?
Niby jest się do czego przyczepić, ale na małych golonkach wiele mięsa nie ma.

3-4 godziny wędzenia też swoje robi.

Faktycznie autor mógłby dodać jakiej wagi są golonki.

 

Kiedy przyrządzam golonki gotuje do miękkości ok 1,5h.

Potem piekarnik na jakieś 0,5h do podpieczenia + polewanie piwem, ale tylko po to żeby skórka była przypieczona.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 5 lat później...

 

 

Czy aby nie będą surowe? Jestem nowy i się zastanawiam nad tą kwestią

Odniosłeś się do postu sprzed sześciu a może i ośmiu lat.  :facepalm: 

Odpowiadając na Twoje pytanie:  samo wędzenie, nawet kilkudniowe, daje surowy wyrób.

Należy go sparzyć aby uzyskać odpowiednią miękkość.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Myśle jakby je podpiEC to byłyby ok.

Peklowanych wyrobów nie powinno się piec. Ze względu na nitrozoaminy. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Myśle jakby je podpiEC to byłyby ok.

 

Peklowanych wyrobów nie powinno się piec. Ze względu na nitrozoaminy.

Główny technoloh w poście#23 tematu

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1116-szynka-peklowana-pieczona/page-2

mówi że jednak możma.

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Głowny technoloh w poście#23 tematu https://wedlinydomow...pieczona/page-2mówi że jednak możma.

Oczywiście, że można

Napisałam tylko, że 

 

Peklowanych wyrobów nie powinno się piec. Ze względu na nitrozoaminy. 


[Dodano: 13 lut 2020 - 21:33]

Peklowane i wędzone golonki można sparzyć metodą sous vide a po rozpakowaniu opalić.

Tak zrobione są wyśmienite.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.