miro Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Lutego 2012 Golonka jest uwędzona i sparzona, gotowa do spożyciapo 30min. parzenia?Niby jest się do czego przyczepić, ale na małych golonkach wiele mięsa nie ma. 3-4 godziny wędzenia też swoje robi. Faktycznie autor mógłby dodać jakiej wagi są golonki. Kiedy przyrządzam golonki gotuje do miękkości ok 1,5h. Potem piekarnik na jakieś 0,5h do podpieczenia + polewanie piwem, ale tylko po to żeby skórka była przypieczona. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boli glowa Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Lutego 2012 myślałem ze skórą i tłuszczem jak również zaintrygowałeś mnie golonkiem jak szynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Raszyn Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Marca 2014 Witampodepne sie pod ten temat.znalazlem kiedys przepis na golonke wedzona trzy dni jakos może dlużej i niestety juz go znalesc nie moge kojarzy może ktos ten przepis i mógłby jakis link podrzucic. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoked_Panchetta Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Lutego 2020 no właśnie. Czy aby nie będą surowe? Jestem nowy i się zastanawiam nad tą kwestią Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Smoked_Panchetta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Lutego 2020 Czy aby nie będą surowe? Jestem nowy i się zastanawiam nad tą kwestią Odniosłeś się do postu sprzed sześciu a może i ośmiu lat. Odpowiadając na Twoje pytanie: samo wędzenie, nawet kilkudniowe, daje surowy wyrób.Należy go sparzyć aby uzyskać odpowiednią miękkość. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio510 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Lutego 2020 Nie będą twarde? Nawet jeżeli ugotować to trzeba do 3 godz. Myśle jakby je podpiEC to byłyby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Lutego 2020 Myśle jakby je podpiEC to byłyby ok. Peklowanych wyrobów nie powinno się piec. Ze względu na nitrozoaminy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Lutego 2020 (edytowane) Myśle jakby je podpiEC to byłyby ok. Peklowanych wyrobów nie powinno się piec. Ze względu na nitrozoaminy.Główny technoloh w poście#23 tematuhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1116-szynka-peklowana-pieczona/page-2mówi że jednak możma. Edytowane 13 Lutego 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Lutego 2020 Głowny technoloh w poście#23 tematu https://wedlinydomow...pieczona/page-2mówi że jednak możma. Oczywiście, że można. Napisałam tylko, że Peklowanych wyrobów nie powinno się piec. Ze względu na nitrozoaminy. [Dodano: 13 lut 2020 - 21:33]Peklowane i wędzone golonki można sparzyć metodą sous vide a po rozpakowaniu opalić.Tak zrobione są wyśmienite. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.