Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Kulinaria
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Dziękujemy za miłe słowa😀. Tyle pracy i tylko steki🥲😉.
  3. I tak o to rogaliki Agi przyćmiły 30 dniowy antrykot... Brawa dla rogalików wg mnie też wygrywają z podeschniętym mięsem
  4. No jakiś podział ról musi być
  5. Brawa dla Agi i Grzesia.😚 Aga tworzy słodkości, a Grzesiu je.
  6. Trochę słodkości 😋.
  7. Część antrykotu właśnie kończy sezonowanie po 30 dniach 😀.
  8. Dziękuję. 😚 Dowiedziałam się czegoś nowego.
  9. Nie usuniesz w żaden sposób nie ma możliwości👍. Folię należy usunąć razem z osuszką. Producent to dobrze opisał żeby użytkownik wiedział czego się spodziewać. To jest bardzo cieniutka folijka która połączyła się z mięsem.
  10. Grzesiu (tak z ciekawości) folia do dry agingu powinna dać się bez problemu usunąć z mięska?
  11. Utylizacja ponieważ do miesą przylega folia do dry agingu i nie ma możliwości jej usunąć przed skrawaniem.
  12. A co robisz z okrawkami?
  13. W zależności od potrzeby używam dwóch El Fuego i Yato.
  14. Tak myślałem. Ale zapytałem dla pewności. A jakiego grilla używasz?
  15. Tak grill gazowy. Na początku tworzę crust na palniku ceramicznym infrared lub (sizzle zone ta nazwa funkcjonuje w grillach Napoleon). Po utworzeniu crustu (chrupiącej skórki) i grill marks (kratki na steku) chodzi o wygląd można pominąć przekladam steka na wcześniej rozgrzany ruszt smażąc powoli w strefie temperatury pośredniej do osiągnięcia wewnątrzej temp. steka w zależności jaki chcę mieć stopień wysmażenie. My lubimy steki średnio krwiste Medium Rare.
  16. Grzejnik gazowy ceramiczny turystyczny dla wędkarza karpiowego... ale mogę się mylić
  17. Na czym robisz te steki? To jest grill gazowy?
  18. Poczekam na Wasze steki ze smalcem i ketchupem😂. Nie dodałem pieprzu po tworzeniu crustu który za krótko robiłem oraz na prośbę Agi nie zrobiłem bastowania dlatego mi smak uciekł 😜. Mówiąc o tłuszczu miałem na myśli tłuszcz śródmięśniowy (marmurek). Nic straconego steków ci u nas dostatek😋.
  19. Ketchupu lepiej, z ketchupem wszystko smakuje 😉😁
  20. Steki kruche brakuje mi trochę smaku (tłuszczu) 😋.
  21. Dzięki Grzesiu. Pozdrów Agę. 😚
  22. Dziś pierwszy test smaku po okresie sezonowania 24 dniowym na sucho🤔. Ubytek spory, zapach ładny, wnioskując po teksturze kruchość steka zapowiada się obiecująco😋.
  23.  
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.