Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Dzisiaj
-
Odwazny jesteś !!! U mnie bez pampersa nie obeszło by się
-
Tłuściutkie, zapewne kruche i delikatne. W dodatku piękne kolorystycznie na przekroju Podaj proszę rozdrobnienie poszczególnych mięs.
-
Oto clou przepisu ! Schabowe w tym wydaniu sa znakomite. Oczywiscie z kością, na grubość żeberka
-
Nie , był tylko na zlocie
-
A jest ten przepis gdzieś na forum? Tak od A do Z.
-
No miała do 15 kg 😉😁, wczoraj ważyłem wnuka 🤣 w ramach zabawy i waga 15 kg była z😁a mała 15,5kg
-
Może równo, skoro napisałyśmy w tym samym czasie😆
-
bo żadna waga na zlocie nie była wystarczająco mocna ☺️ Ja się Waldku nie obrażam (bo nie ma o co) 😚. Sama mówiłam, że jestem grubsza od Reni.
-
No nie wiem….. ....sądzę, że Dorotka waży mniej niż średnia masy osiemdziesięciokilogramowego człowiek zważonego na Ziemi i na Marsie.😅
-
Najpierw warto ustalić, jaki produkt chciałeś uzyskać – kiełbasę krakowską pieczoną, krakowską suchą czy parzoną. Z opisu wygląda, że konsystencja kiełbasy nie była do końca prawidłowa – mogła być źle związana, co daje podobny efekt końcowy, jak opisujesz. Kolejnym błędem było prawdopodobnie zbyt długie wędzenie. Gdyby celem była krakowska pieczona, warto było bardziej wysuszyć kiełbasę, co poprawiłoby efekt. Ważne jest również, aby kiełbasa wewnątrz batonu osiągała temperaturę 72°C – dzięki temu wyrób będzie bezpieczny i odpowiednio upieczony. Na koniec dobrze jest też odnotować, po jakim czasie próbowałeś gotowy wyrób, aby dokładniej ocenić efekt.
-
Co zresztą po Tobie widać , żadna waga na zlocie nie była wystarczająca by Cię zważyć😁Ale powtarzam / nie obraź się przypadkiem/ chyba więcej ważysz🫣 od naszej kochanej Reni. Może dodatkowo to pieczywo z pieca Cię wspomaga 🤣.
-
Coś "mięska" dla mnie mało. Praktycznie kiełbaski nie widać, ale ja jestem mięsożercą.
-
Dołączył do społeczności: PoloMarko
-
Dołączył do społeczności: Xavier272
-
Dołączył do społeczności: FilipPul
-
Polędwiczka dojrzewająca po przekrojeniu paski wody.
arkadiusz odpowiedział(a) na wwr15 temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
To nie ma co modyfikować.Przy karniszonowej produkcji użycie peklosoli jest obowiązkowe chociażby ,ze względów bakeriologicznych.Nawet jeśli ma się komorę to też zalecamy użycie peklosoli.Będzie bezpieczniej. -
A jednak musztarda...Dziękuję za rozwianie wątpliwości.
-
Najpierw nacięte co 0,5 cm potem musztarda a potem panierka
-
Dobry humor z rana jak śmietana
-
Świeże wiejskie powietrze robi robotę...
-
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
-
Co dobrego łykacie😉😂.
-
Zmień okulary
-
Przed usmażeniem wygląda na majonez, brąz jest po ...popraw ustawienie kolorów.
-
Jak majonez, jak na zdjęciu widać brązowe.
-
Raczej majonez🤔wschodnia flanka tak czyni....🤭
-
Widać widać, mamuśka popraw okular...