Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Dołączył do społeczności: gurlog
- Dzisiaj
-
Syriusz obserwuje zawartość Elektryczna beczka
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Dzięki, Waldku za głos rozsądku, który usłyszałem z Twoich ust, a który wziąłem sobie do serca. Mianowicie szkoda czasu na pisanie elaboratów, skoro I tak na końcu dowiadujesz się, że jesteś wielbłądem. Relacja fotograficzna dla wielu osób zobrazuje dużo więcej niż pisanie elaboratów. Jeśli ktoś będzie zainteresowany tematem zawsze może zapytać -chętnie pomogę. -
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
siwydymek odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Zapewne latem(?) Wełna na pewno jest lepsza od izolacji zamkniętej między dwoma aluminiowymi ekranami, bo jeśli dostanie się tam wilgoć, to z czasem będzie miała możliwość odparowania. Jeśli zawilgotnieje izolacja między ekranami, to już wilgoć stamtąd nie wyjdzie 🤢- 203 odpowiedzi
-
Kochane SiB-y. Zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia w gronie rodzinnym. Wszelkiego dobra w nadchodzącym 2026 życzy mamuśka i reszta Szymczaków.😚😚😚
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
To tak jeszcze na zaś. Gdybyś miał zamiar wędzić kiedyś na zimno to wełna jest bardzo wskazana. Ps. Ja mam u siebie pustkę powietrzną.- 203 odpowiedzi
-
Dołączył do społeczności: krzysiek731
-
Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia dla całej wędzarniczej braci 🎄
-
Zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2026.
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
slawoly odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
I tak uczynię jak pogoda pozwoli. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Biorę się za świętowanie.- 203 odpowiedzi
-
Dołączył do społeczności: BartoszJ
-
Dołączył do społeczności: Michal043
-
Dołączył do społeczności: Szumek72
-
Smaki Agi i Grzewloda
Muski odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Grzegorz - piękna fotorelacja , taka w stylu amerykańskim =widzisz i tak zrób. -
Zdrowia, szczęścia i pogody ducha.
-
Smaki Agi i Grzewloda
karolszymczak odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Smacznie wyglada! -
Spokoju i miłości w tym Światecznym czasie.
- Wczoraj
-
Dołączył do społeczności: klapeq898
-
Radosnych i Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia życzy Dziadek
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
siwydymek odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
I to by było najprostsze i najzdrowsze. Wszelka wilgoć łatwiej by stamtąd ulatywała i całość po wędzeniu szybciej by schła 👍- 203 odpowiedzi
-
- 2
-
-
Dołączył do społeczności: Ela156
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Dołączył do społeczności: Herpa
-
Zdrowych,spokojnych świąt Bożego Narodzenia życzy gontek 🎄
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
karolszymczak odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Jak pachnie tak jak w Twojej masarni to długo nie postoi. -
Tak uczynię, dzięki 😊
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
MIRKON odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Super pomysł. Przy świątecznym stole można się nią dzielić jak w wigilię opłatkiem 👍 -
Dołączył do społeczności: Adamus1974
-
Zamień na miód wielokwiat 😉
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
januszfeniks odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Dobrze prawi. Lepsza wełna. No i bym zrezygnował z tej rury.- 203 odpowiedzi
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Ps. Termometry w tych miejscach co masz, są bez sensu. Tym w drzwiach, wcześniej czy później zrobisz sobie krzywdę.- 203 odpowiedzi
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
mamuśka odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Nie wszystko z budowy domu jest dobre do budowy wędzarni. Jak chcesz dodatkowo izolować między deskami, to ja bym zastosowała wełnę skalną.- 203 odpowiedzi
-
- 2
-
- Ostatni tydzień
-
Polecam z Twojego przepisu #540 strona 22...bajka
-
Tak jest bardzo dobry, sosem zasugerowałem się właśnie z Twojego postu o studiach córki więc poszperałem w necie... sos podszedł także do ryb smażonych, łososia oraz dorsza w cieście, wszyscy się generalnie zajadali i bardzo chwalili... wchodzi na stałe w repertuar...
-
Izolacja wędzarni - wątek ogólny
slawoly odpowiedział(a) na Tedi19791 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Witam ponownie na chwilę obecną jest deska dębowa 2 cm po ostatnim wędzeniu przy temperaturze +2stC i silnym wietrze stwierdziłem, że trzeba coś pokombinować aby dymienie nie było tak uciążliwe w takich okolicznościach przyrody. Po o czytaniu forum odnośnie dodatkowej izolacji termicznej stwierdziłem że najlepiej dołożyć od wewnątrz deskę i zostawiać wolną przestrzeń z powietrzem. Ale mam kawałem tej maty i taki pomysł aby wyglądało to tak: deska zew. dębowa 2 cm; mata 5 mm; 2,5 cm powietrze; dokładam deskę pióro wpust olcha 1,6 cm. I jak teraz to widzicie? Wędzarnia wygląda jak niżej.- 203 odpowiedzi
