Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Dzisiaj
  2. Odwazny jesteś !!! U mnie bez pampersa nie obeszło by się
  3. EAnna

    Moje co nieco.

    Tłuściutkie, zapewne kruche i delikatne. W dodatku piękne kolorystycznie na przekroju Podaj proszę rozdrobnienie poszczególnych mięs.
  4. EAnna

    Co macie dziś na obiad?

    Oto clou przepisu ! Schabowe w tym wydaniu sa znakomite. Oczywiscie z kością, na grubość żeberka
  5. Muski

    Co macie dziś na obiad?

    Nie , był tylko na zlocie
  6. A jest ten przepis gdzieś na forum? Tak od A do Z.
  7. No miała do 15 kg 😉😁, wczoraj ważyłem wnuka 🤣 w ramach zabawy i waga 15 kg była z😁a mała 15,5kg
  8. Może równo, skoro napisałyśmy w tym samym czasie😆
  9. bo żadna waga na zlocie nie była wystarczająco mocna ☺️ Ja się Waldku nie obrażam (bo nie ma o co) 😚. Sama mówiłam, że jestem grubsza od Reni.
  10. No nie wiem….. ....sądzę, że Dorotka waży mniej niż średnia masy osiemdziesięciokilogramowego człowiek zważonego na Ziemi i na Marsie.😅
  11. Najpierw warto ustalić, jaki produkt chciałeś uzyskać – kiełbasę krakowską pieczoną, krakowską suchą czy parzoną. Z opisu wygląda, że konsystencja kiełbasy nie była do końca prawidłowa – mogła być źle związana, co daje podobny efekt końcowy, jak opisujesz. Kolejnym błędem było prawdopodobnie zbyt długie wędzenie. Gdyby celem była krakowska pieczona, warto było bardziej wysuszyć kiełbasę, co poprawiłoby efekt. Ważne jest również, aby kiełbasa wewnątrz batonu osiągała temperaturę 72°C – dzięki temu wyrób będzie bezpieczny i odpowiednio upieczony. Na koniec dobrze jest też odnotować, po jakim czasie próbowałeś gotowy wyrób, aby dokładniej ocenić efekt.
  12. Co zresztą po Tobie widać , żadna waga na zlocie nie była wystarczająca by Cię zważyć😁Ale powtarzam / nie obraź się przypadkiem/ chyba więcej ważysz🫣 od naszej kochanej Reni. Może dodatkowo to pieczywo z pieca Cię wspomaga 🤣.
  13. Coś "mięska" dla mnie mało. Praktycznie kiełbaski nie widać, ale ja jestem mięsożercą.
  14. Muski

    Róże Małgo

    Jesienne róże i hibiskus
  15. To nie ma co modyfikować.Przy karniszonowej produkcji użycie peklosoli jest obowiązkowe chociażby ,ze względów bakeriologicznych.Nawet jeśli ma się komorę to też zalecamy użycie peklosoli.Będzie bezpieczniej.
  16. A jednak musztarda...Dziękuję za rozwianie wątpliwości.
  17. Muski

    Co macie dziś na obiad?

    Najpierw nacięte co 0,5 cm potem musztarda a potem panierka
  18. Dobry humor z rana jak śmietana
  19. Świeże wiejskie powietrze robi robotę...
  20. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
  21. Co dobrego łykacie😉😂.
  22. Zmień okulary
  23. Przed usmażeniem wygląda na majonez, brąz jest po ...popraw ustawienie kolorów.
  24. Jak majonez, jak na zdjęciu widać brązowe.
  25. Raczej majonez🤔wschodnia flanka tak czyni....🤭
  26. Widać widać, mamuśka popraw okular...
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.