Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Arkadiusz zaczynam Cię podziwiać , jako strażnika rzetelnej wiedzy historycznej .Szczepan wyciągnął wnioski z poprzedniej dyskusji pokazał źródło z którego korzysta , a więc jest publicystą. P.S. Na Allegro znalazłem w Archiwum Allegro licytację wydania z maja 2018 r, poniżej link: PRZEPISY WEWNETRZNE PRZEMYSŁU MIĘSNEGO 16 RECEPTUR - 7330002321 - oficjalne archiwum Allegro
  3. Pacan Wojciech

    Zapal świecę

    Wyrazy współczucia dla rodziny. (*)
  4. Tomasz_65

    Zapal świecę

    [*][*][*] wyrazy współczucia
  5. Marek z Bielska

    Zapal świecę

    🙏🏻🔥🔥🔥🙏🏻
  6. Dzisiaj
  7. Tak , zgadzam się jeśli stosowano te przy budowie i konserwacji tarasu to jakość gwarantowana.
  8. Zaczyna się. Konserw tam nie było.Są Wędzonki, Kiełbasy ,Podrobowe. Mam wydanie książkowe i według Ciebie niepełne.?To pokaż te konserwy w 16-stce.PW -21 zostały uzupełnione o bezosłonkowe.
  9. pis67

    Zapal świecę

    🥺
  10. L.Przemek

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  11. boob96

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  12. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Grzewlod już odpowiadam: 1. Obity na wysokość 20 cm. 2. Na ten moment wydaje mi się że spełnia nie mam uwag. 3. Jak dobrze pamiętam chyba nie ma dolotu powietrza. Ale mogę się upewnić. Nie zwracałem na to uwagi. 4. Wełna już nie pamiętam ale chyba 5 cm. Jak coś mogę zapytać. 5. Najwyższej nie sprawdzałem, ale w instrukcji i gwarancji pisze max150C. Ale dymbox zaleca nie przekraczać 90C. Na filmiku dymboxa w nieocieplonej wędzarni zajęło z minus 3 do 110C nagrzanie około godziny. U siebie nie sprawdziłem ile zajmuje. Ale jak nie zapomnę sprawdzę czas następnym razem. 6. Jest taka przegroda tak to wygląda na zdjęciu. Na grupach na fb mi odradzało mi parę osób dymboxa że się zawiesza. Ale sprzedawca mówił nie masz się co przejmować i słuchać troli. Ważne by używać odpowiedniej wielkości zrebek. Ja na razie używam 8 lub 10 tych od dymboxa. I jak na razie nie zawiesza się. Tylko trzeba pilnować i rurki czyścić. I jak dla mnie super sprawa łatwo mi utrzymać temperature. Tradycyjnej nie wiem czy bym dał radę. A i zaznaczę, że nie mam pojęcia o parametrach i sprzęcie. Zdałem się na sprzedawcę. A wcześniej próbowałem zdobyć wędzarnie pisałem do Browinu czy Pana Kornika. Nomart obiecał pomóc ale z Browinem mu się nie udało.
  13. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Pacan Wojciech Co roku pewnie nie trzeba będzie. Bo najpierw pomalowana 2 warstawami vidarona. A na to bardzo porządny olej compensa. Tata z budowy przyniósł z hotelu bo taras robili.
  14. Bardzo chętnie poznałbym przyczynę, dlaczego dzik został zakopany, mimo że był wolny od włośnia i ASF.
  15. Zbiór liczył ponad 300 stron i był podzielony na kilka części Źródła opisują pełny zbiór receptur, który został wydany w 1959 roku, obejmujący również przepisy na konserwy. Patrząc na to logicznie, ma to uzasadniony sens w kontekście rozliczania ilości użytego mięsa — wiadomo przecież, jak cennym towarem było ono w tamtych czasach. Arkadiuszu, oczywiście możesz mieć w nosie takie wytyczne, ale odrobina higieny nikomu nie zaszkodzi, nawet w warunkach domowych. Jednak prowadząc działalność, musimy liczyć się z tego typu przepisami bez wyjątku.
  16. dyzio

    Zapal świecę

    R.I.P.
  17. Grzewlod

    Wyroby Dawida

    Dzięki za informację jak nie sprawi To problemu proszę jeszcze o uzupełnienie wypowiedzi : 1. Na jaką wysokość dół komory jest obity blachą? 2. Czy wentylator termoobiegu według Twojej praktyki zamontowany w tym miejscu komory spełnia swoje zadanie podczas suszenia i wędzenia? 3. Czy wędzarnia ma jakiś dolot powietrza np. od spodu? 4. Jaka jest grubość wełny użytej do ocieplenia? 5. Jaką najwyższą temperaturę uzyskasz we wnętrzu wędzarni i ile czasu zajmuje jej osiągnięcie np. podczas podpiekania? 6. Czy w górnej części komory pomiędzy daszkiem a komorą jest jakieś przegroda/strop? Cena za wykonanie jest bardzo przyzwoita dobry zakup👍.Jedynym mankament jaki ja tu widzę to sam dymogenerator w zasadzie jego użytkowanie, które czasem może przysparzać lekką irytację. Zawieszające się zrębki, częste zabrudzenie ruru dymnej co skutkuje mniejszą wydajnością. Uważam, że z Twoim zaangażowaniem i odpowiednim podejściem do wielu tematów poradzosz sobie i w trakcie użytkowania znajdziesz swój sposób na utrudnienia które mogą wystąpić. Dymbox w wersji nazwijmy to MAX (największa średnica rury zbiornika zrębek) w dużym stopniu wyeliminowała w/w problemy.
  18. tytan58

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  19. ReniaS

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  20. Jadwinia

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  21. Wczoraj
  22. szrekPL

    Znalezione w sieci

    No to dalszy ciąg zabawy...jeśli robię reklamę to napiszcie ...nie mam żadnych powiązań itd.
  23. Biały12

    Poszukuję przepisu

    Dzięki serdeczne . Kłaniam się nisko .
  24. Na siebie czy czy las....Nikt tak jak pajęczyny w lesie nie nauczy cię ciosów i bloków kung-fu...
  25. Zgrabna wędzarnia , pewnie konserwacja z zewnątrz będzie wymagana co roku , ale najważniejsze ,ze jest wygodna dla Ciebie.Pozdrawiam
  26. szrekPL

    Poszukuję przepisu

    No siema, masz za mało punktów/postów...jeśli mogę pomóc i chodzi o ten przepis to łap... Sałatka pikantna z ryb karpiowatych (leszcz, płoć, japoniec, krąp, rozpiór) Puszka 200 g. Parowanie, tusze, w 100 C przez 15-20 min. Ryby schłodzić, obrać mięso z ości i rozdrobnić. Wymieszać koncentrat pomidorowy z olejem, kwaskiem cytrynowym, solą, cukrem i przyprawami. Uzupełnić wodą do 1000 g. Warzywa świeże rozdrobnić. Sterylizacja puszki 200 g w 115 C przez 25 + 70 + 30 min. Masa sałatkowa na 1000 g: Na 8 puszek, tj. 1720 g: Mięso ryb parowane – 480 g - 825 g Sos pomidorowy - 300 g - 516 g Cebula świeża - 110 g - 190 g Seler świeży - 110 g - 190 g Sos pomidorowy na 1000 g: Na 500 g: Koncentrat – 470 g - 235 g Olej - 360 g - 180 g Sól warzonka – 33 g - 16,5 g Cukier - 52 g - 26 g Kwasek cytr. - 2 g - 1 g (Ocet 10% - 45 g) ? - 22,5 g Pieprz - 6 g - 3 g Papryka słod. – 3 g - 1.5 g Goździki - 1 g - 0.5 g Kolendra - 2 g - 1 g Woda do 1000 g Woda do 500 g
  27. Dawidk1

    Wyroby Dawida

  28. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Więc tak wędzarnia koszt 2500 zł. Wymiary 120x60x65 wewnątrz. Podwójne ścianki wewnątrz wełna do ocieplenia. Dół obity blacha. Osprzęt dymboxa. Generator dymu 2.3 litra. Grzałka 2900w. Plus sterownik. W wędzarni zanotowane Oświetlenie i termoobieg. Jeszcze coś uzupełnic odnośnie wędzarni? I myślę że dobra cena za wędzarnie. I sam malowałem i zabezpieczałem. I super że książka się podoba. Dużo wiedzy przekazuje Hamelman.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.