Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?
Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Masz rację Waldku.
-
Smaczne mięso , trochę chude ale smaczne. Trzeba delikatnie obrabiać podobnie jak pierś z kurczaka.
-
Dołączył do społeczności: KrzysztofStefanski
- Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: ostry2810
-
Dołączył do społeczności: DM 101
-
Raczej reklama strony w stopce.
-
Jeszcze tylko rok w główce i poprosiłem o zmianę koloru tła pod kalendariami i ramek z czarnego na brąz.
-
-
-
Faktycznie, ubój rytualny wygląda inaczej niż standardowy, bo chodzi o spełnienie określonych wymogów religijnych, a nad jego poprawnością czuwa rabin lub osoba uprawniona. Obecnie używa się m.in. specjalnych gilotyn, które mają zapewnić szybkie i zgodne z zasadami zabicie zwierzęcia, a potem mięso jest dokładnie sprawdzane. To, co widzimy w telewizji, pokazuje tylko część procedury, bo cały proces jest dość sformalizowany i ściśle kontrolowany. _______________________________________ http://budowlaneprofi.pl/oferta/ocieplenia/
-
Strusina, czyli mięso ze strusia, to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych mięs – jest chude, bogate w białko i ma stosunkowo mało tłuszczu w porównaniu np. do wołowiny czy wieprzowiny. Ma delikatny smak, lekko przypominający wołowinę, a przy tym zawiera żelazo, witaminy z grupy B i kwasy omega-3, więc może być wartościowym elementem diety. Warto jednak pamiętać, że mięso strusia jest dość drogie i w sprzedaży najczęściej spotkamy je w postaci steków lub mielonego, więc jego przygotowanie wymaga pewnej uwagi, by nie wyschło – najlepiej smażyć lub grillować krótko na średnim ogniu. _______________________________________ https://lodz.pl/artykul/3-rodzaje-kartonow-przydatnych-w-e-commerce-ktore-wybrac-do-swojego-sklepu-67387/
-
he, przeogromne dzięki za inspiracje Polecam się _______________________________________ https://opakowaniadeal.pl/
-
Ogórki Kartuskie - oryginalny przepis
i.n. odpowiedział(a) na tusiaczek temat w Przetwórstwo owoców i warzyw
102,6 litra, czyli mozna 4 kg cukru odjac, nie licze mieszania sie roztworow. -
Dołączył do społeczności: Fredek9989
-
Boczek fot. nr 2
-
Dołączył do społeczności: ironrad
-
Zico obserwuje zawartość Kalendarz WB 2026 - wysyłka i koszty
-
Przelew poszedł
-
-
dostałem jeszcze kilka, ale to nie to. Dopiero dzisiaj, po monitach i dokładnym określeniu wymagań, zaczęło coś się zmieniać. To dostałem przed chwilą: Będę chciał zastąpić to zdjęcie w główce, tym:
-
Ogórki Kartuskie - oryginalny przepis
i.n. odpowiedział(a) na tusiaczek temat w Przetwórstwo owoców i warzyw
Z gestosci, sol - 2,15, cukier - 1,59, wynika, ze wyszlo 104 litry. -
Jak nakluwa sie, na wylot czy do jakiejs glebokosci, jaka srednica igly?
-
Dołączył do społeczności: aszer
-
Maliny
-
Przelew poszedł, z co nieco dla prosiaczka
-
Słonina wędzona
szrekPL odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
A myślałem że temat już wygasa... -
Dołączył do społeczności: szymanix
-
Dołączył do społeczności: jarooman
-
Słonina wędzona
bilu72 odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
,,Białe złoto" - Wczoraj
-
bartek2729 obserwuje zawartość kabanosy z muflona
-
Witam serdecznie. W czwartek ma mi kolega przywieźć dzika i właśnie muflon i o ile z dzika z wyrobami nie będzie większych problemów o tyle z muflona nie bardzo wiem co i jak przygotować oprócz tych kabanosów. Macie może jeszcze jakieś pomysły albo sprawdzone przepisy? Za wszystkie dobre rady będę bardzo wdzięczny.
-
Przelew poszedł
-
Projekt wędzarni drewnianej - oceńcie
szrekPL odpowiedział(a) na Noever temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
W sumie to niczego jeśli odpowiada wytwórcy, ale mając na uwadze że zdjęcie zrobione z lekko żółtym filtrem (biorąc na to poprawkę) wydaję się zbyt mało pokolorowane. Oczywiście to jest moje zdanie, nie ja będę to konsumował.
