Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. No to góra się odstaje się a dół wydaje się za mały się ...duch puszczy musiał podpowiadać...ale jeśli się sprawdza dla Ciebie...to co tu się wynaturzać się
  3. Dzisiaj
  4. quadro555

    Wyroby Dawida

    Dawid mam prośbę. Wklejasz zdjęcia daj przepis
  5. Przelew poszedł. Będzie w poniedziałek. Nadpłata dla Prosiaczka.
  6. Dawidk1

    Wyroby Dawida

  7. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Hej z bochenkami idzie coraz lepiej. Dziś piekłem Tartine bread. Mega pyszny chlebek.
  8. Masz takie prawo.
  9. Z tym stwierdzeniem się nie zgadzam ponieważ poprawne nazewnictwo to podstawa. Z mojej strony tak👍.
  10. Mam nadzieję, że to już koniec tej bezsensownej dyskusji zwłaszcza, że prowadzonej bez udziału założyciela tematu.
  11. Ciekawe. No bardzo ładny wyrób apetyczna słonina 😋.
  12. Teraz już wszystko jest ok.
  13. Ważne co jest w środku. Najprawdopodobniej pomylił po prostu zdjęcia.
  14. Niby co byśmy mieli zrobić bo nie rozumiem ? Kolega Cezar nazwał swój wyrób poprawnie zobacz co jest napisane na etykiecie.
  15. A Kolega cezar nawał tak swój wyrób i co mu zrobicie? Ech...
  16. Zaraz zacznie się dzielenia włosa na cztery 😒
  17. Smalec ma inną temperaturę topnienia.
  18. No właśnie nie. Nie istnieje takie nazewnictwo jak "słonina topiona" nawet potocznie używana. "Słonina"- podskórna tkanka tłuszczowa "Smalec" - tłuszcz wytopiony "Smalec ze skwarkami"- tłuszcz wytopiony z twardymi kawałkami tkanki.
  19. Dobrze rozumiem, że słonina topiona to smalec?
  20. U mnie też przelew poszedł wczoraj.
  21. Dla mnie to smalec.
  22. Słonina z bardzo mocno otłuszczonych loch lub większych tuczników musi odparować ! wtedy nic nie będzie się lało. W trakcie solenia i leżakowania pozostała woda swobodnie odcieknie. Stwierdzenie, że słoninę wędzi się wyłącznie w zimnym dymie, to kompletna bzdura. Oczywiście, biorąc pod uwagę wydajność, można się z tym zgodzić, ale jeśli chcemy uzyskać miękką słoninę wędzoną, musi ona zostać podgrzana do minimum 60 °C. I oczywiście mówimy tutaj o słoninie krzyżowej.
  23. Wytłumacz mi jaka to jest słonina topiona🤔.
  24. to jest smalec :)) czysta slonina topiona jest bez skwarek(szpyrki)
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.