Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
miód malina 😉
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Maxell odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Jeszcze nie wiemy, czy w przyszłym roku odbędzie się tam spotkanie. Nawet w kalendarzu WB na rok 2026 jest to zaznaczone. Ceny pokoików podane nam w ostatniej chwili, powstrzymały nasze zapędy organizacyjne w przyszłym roku. Mamy kilka ciekawych miejscówek. Na pewno coś wybierzemy. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Grzewlod odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Brawa dla Karpla👏. Krzysztof widzę, że na jednej z fotek Karol sprawdził dwoma rękoma wagę kutra przed przyszłorocznym transportem do Napoleonowa😉😜. -
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
MIRKON odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Karol idziesz na mistrza 👍 - Dzisiaj
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Maxell odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Wreszcie robi to co lubi. Jak będą Cię pasować na Mistrza, daj znać, podjadę. -
Dołączył do społeczności: skorymi
-
No i super . Piękny i konkretny BOCZUŚ z kalendarzem.
-
EAnna obserwuje zawartość Kalendarz WB 2026 - Projekty
-
Świetny wybór, sugestywne zdjecie
-
Dołączył do społeczności: Krzysiek 1000
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Nasz kolega Karol przechodzi drogę od pasjonata do zawodowego wędliniarza i kucharza. Branża ta bardzo go fascynuje. Pod okiem doświadczonych, profesjonalnych wędliniarzy systematycznie udoskonala wiedzę praktyczną. -
Przelew zrobiony.
-
Dołączył do społeczności: Kaku18
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
Jadwinia - Yerba odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
A i Krzysiek ma nowego pracownika na te gorące dni 😁 -
To są ilości na 10kg, podziel sobie przez 10 i będziesz miał na kilogram. Ja czosnek wrzucam do kielicha i blenduje razem z odmierzoną woda jeśli jest w przepisie albo z minimalną żeby tylko blender miał co zmielić. Zastanawia mnie tylko ilość kolendry na kilogram, dla mnie zdecydowanie za dużo ja daje max 0.6g ale nie mój przepis więc nie będę podważał.
-
Bardzo ładny
-
Dziękuję za podpowiedź. W pierwszym poście mamy podane przyprawy: Przyprawy 1. Pieprz 50g 2. Kolendra 20g 3. Czosnek św. 50g 4. Jałowiec 15g 5.Gałka muszkatołowa. 15g Są to ilości na 10kg surowca, dobrze rozumuję? Czyli na 5kg surowca daję 25g pieprzu, 10g kolendry, czosnek świeży 25g itd? Czy to są wartości podane na kg surowca? Czosnek świeży w jakiej postaci? Może być starty na tarce? Pozostałe jałowiec gałka pieprz oczywiście mielone. Czy do przy wybieraniu dać zimnej wody? Ile?
-
-
przelew zrobiony
-
Przelew zrobiony
-
Dołączył do społeczności: Grzegorz O.
-
Dołączył do społeczności: Slawas97
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
-
Ten boczuś z przyprawami i koperkiem jako główne tło to super aranżacja do tego kalendarza
-
Słonina wędzona
bilu72 odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
-
Przelew zrobiony.
- Wczoraj
-
Nie no nie znam nikogo kto by powiedział ,,nie no stary jem mięso, ale nie lubię boczku"
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
szrekPL odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Kombinat pracuje oddycha buduje... -
Mnie tez najbardziej podoba sie to zdjęcie z boczkiem i koperkiem 😊
-
Kanada obserwuje zawartość PEKLOWANIE SZYNEK SPOSOBEM NASTRZYKOWYM
-
Dołączył do społeczności: pawel8264
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Święta są już tuż za pasem. Zmęczenie daje o sobie znać, a najtrudniejsze chwile dopiero przed nami. Mimo wszystko musimy wytrwać i dotrwać do końca. -
Skoro mięso z muflona jest podobne do owcy to należy zastosować przyprawy przydatne do wyrobów z baraniną. Osobiście wykonałbym kiełbasy podsuszone tj. myśliwska, jałowcowa etc.
