Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
 - 
	
Kabanosy pieczone, ostro/gorzki posmak dymu.
Kanada odpowiedział(a) na Kanada temat w Pierwsze pytania
Wiesz co, w przyszłym tygodniu zrobię tak: Osadzanie: 4 godziny w temperaturze pokojowej 20–22°C Osuszanie: 40 minut w temperaturze 50–55°C Wędzenie z pieczeniem: rozpocznę od 60°C, z podawaniem dymu i co 20 minut będę zwiększał temperaturę aż do 90°C, tak aby cały proces trwał około 1,5 godziny. Dymogenerator podaje suchy i chłodny dym, ale zmniejszę jego intensywność o połowę. Na dole wędzarni mam otwór o średnicy 110 mm — czy powinienem go częśćowo zamknąć podczas wędzenia i pieczenia? Ostatnim razem był otwarty maksymalnie tak samo jak komin może to było powodem że dostawało się wilgotne i chłodne powietrze. Gdybym ten otwór zamknął o 1/2 albo 3/4? - Wczoraj
 - 
	Trzymamy kciuki..
 - 
	lukasz.mazi obserwuje zawartość Pacan Wojciech
 - 
	Mamuśka , z jakiego przepisu . By zrobić ciasto francuskie w domu trzeba się na pocić przy wałkowaniu i pilnować chłodzenia , składać - nie podjąłem jeszcze próby. Nie liczę warstw na zdjęciu, ale super.
 - 
	Dobrze to już było... ale mamy nadzieję że jeszcze będzie OK.
 - 
	
	
				Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
MariuszB odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
..... i tak trzymaj dalej 👍😉 - 
	Dołączył do społeczności: kamillo_147
 - 
	No i baja.
 - 
	Racja racja. Jak coś zrobię nowego to się pochwalę na razie co miałem to sprzedałem.
 - 
	Zegary okej ale... forum wędliniarskie więc dechy do ekspozycji swoich wyrobów wg mnie też interesujące.
 - 
	Przykro. Ale będzie dobrze 👍
 - 
	
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
januszfeniks odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Mariusz a gdzie widzisz dyskusje moja że piszesz "Wy"? Pisze co mam napisać od siebie nie wchodząc w interakcje żadne z ... 😄 - 
	
	
				Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
MariuszB odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Powinno brzmieć... kto biednemu zabroni bogato żyć 😉 Widzę że walki ciąg dalszy🤔 naprawdę nie macie jeszcze dość tych przepychanek odnośnie kto ma rację? - 
	Dobry pomysł. Tu zegary dwa 40 cm średnicy z czereśni i jeden 80 cm. Drewno gruszy.
 - 
	Masz talent nie tylko w rękach, widać że tworzysz z sercem.... podziwiam zapał i zdolności 👍
 - 
	Konkretna opinia obu urządzeń👍 Też jestem tego zdania, a kolejność składników znana już od tygodnia, stąd chęć zakupu urządzeń. Mamy czterokomorowy parowar Murphy Richard, służy nam bezproblemowo kilka lat, mamy również nowoczesny piekarnik. Chcielibyśmy aby to była tylko resekcja woreczka, LP choruje dużo, dużo poważniej.
 - 
	Człowiek orkiestra... Podawaj wymiary będzie łatwiej podejmować decyzje ewentualnie kładź obok jakiś odnośnik np paczka zapałek coś co można sobie zmierzyć wyobrazić.
 - 
	Bardzo ładne 😊
 - 
	
 - 
	
 - 
	
 - 
	
 - 
	W pracy z drewnem jestem samouk nie miałem nikogo kto się zna na tym. Wiedzę czerpię z różnych grup o drewnie i żywicy. Do tej pory robiłem biżuterie, deski do krojenia i tace do podawania, zegary, miski. W planach stoliki kawowe lampy i inne rzeczy. Jeszcze kilka zdjęć z moich realizacji. Dobry pomysł z działem z wyrobami.
 - 
	Około 7-8 stopni
 - 
	W jakiej temp. peklowałeś mięśnia ?
 - 
	Ciekawe stwierdzenie ale nie o to mi chodzi. Wobec tego odpowiedź za Wojciecha ile czasu przed wędzeniem osadzałeś mięśnia? 🙊.
 - 
	@MariuszB jeżeli powodem przejścia na dietę,,beztłuszczową" jest resekcja woreczka żółciowego to nie ma powodów do zmartwień. Mam to w domu u mojej LP i jakoś idziemy do przodu.
 
