Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Bardzo ładne projekty wykonałeś 👏. Dawid jakich materiałów używasz mam na myśli: żywicę, oleje i woski?
  3. Dzisiaj
  4. Wiesz co, w przyszłym tygodniu zrobię tak: Osadzanie: 4 godziny w temperaturze pokojowej 20–22°C Osuszanie: 40 minut w temperaturze 50–55°C Wędzenie z pieczeniem: rozpocznę od 60°C, z podawaniem dymu i co 20 minut będę zwiększał temperaturę aż do 90°C, tak aby cały proces trwał około 1,5 godziny. Dymogenerator podaje suchy i chłodny dym, ale zmniejszę jego intensywność o połowę. Na dole wędzarni mam otwór o średnicy 110 mm — czy powinienem go częśćowo zamknąć podczas wędzenia i pieczenia? Ostatnim razem był otwarty maksymalnie tak samo jak komin może to było powodem że dostawało się wilgotne i chłodne powietrze. Gdybym tym razem przymknął dolny otwór o 1/2 albo 3/4, czy proces przebiegłby prawidłowo?
  5. Wczoraj
  6. Trzymamy kciuki..
  7. Mamuśka , z jakiego przepisu . By zrobić ciasto francuskie w domu trzeba się na pocić przy wałkowaniu i pilnować chłodzenia , składać - nie podjąłem jeszcze próby. Nie liczę warstw na zdjęciu, ale super.
  8. Dobrze to już było... ale mamy nadzieję że jeszcze będzie OK.
  9. ..... i tak trzymaj dalej 👍😉
  10. No i baja.
  11. Racja racja. Jak coś zrobię nowego to się pochwalę na razie co miałem to sprzedałem.
  12. Zegary okej ale... forum wędliniarskie więc dechy do ekspozycji swoich wyrobów wg mnie też interesujące.
  13. Przykro. Ale będzie dobrze 👍
  14. Mariusz a gdzie widzisz dyskusje moja że piszesz "Wy"? Pisze co mam napisać od siebie nie wchodząc w interakcje żadne z ... 😄
  15. Powinno brzmieć... kto biednemu zabroni bogato żyć 😉 Widzę że walki ciąg dalszy🤔 naprawdę nie macie jeszcze dość tych przepychanek odnośnie kto ma rację?
  16. Dobry pomysł. Tu zegary dwa 40 cm średnicy z czereśni i jeden 80 cm. Drewno gruszy.
  17. Masz talent nie tylko w rękach, widać że tworzysz z sercem.... podziwiam zapał i zdolności 👍
  18. Konkretna opinia obu urządzeń👍 Też jestem tego zdania, a kolejność składników znana już od tygodnia, stąd chęć zakupu urządzeń. Mamy czterokomorowy parowar Murphy Richard, służy nam bezproblemowo kilka lat, mamy również nowoczesny piekarnik. Chcielibyśmy aby to była tylko resekcja woreczka, LP choruje dużo, dużo poważniej.
  19. Człowiek orkiestra... Podawaj wymiary będzie łatwiej podejmować decyzje ewentualnie kładź obok jakiś odnośnik np paczka zapałek coś co można sobie zmierzyć wyobrazić.
  20. Bardzo ładne 😊
  21. W pracy z drewnem jestem samouk nie miałem nikogo kto się zna na tym. Wiedzę czerpię z różnych grup o drewnie i żywicy. Do tej pory robiłem biżuterie, deski do krojenia i tace do podawania, zegary, miski. W planach stoliki kawowe lampy i inne rzeczy. Jeszcze kilka zdjęć z moich realizacji. Dobry pomysł z działem z wyrobami.
  22. Około 7-8 stopni
  23. W jakiej temp. peklowałeś mięśnia ?
  24. Ciekawe stwierdzenie ale nie o to mi chodzi. Wobec tego odpowiedź za Wojciecha ile czasu przed wędzeniem osadzałeś mięśnia? 🙊.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.