Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Wyroby i uśmiechnięta buzia Halusi, to jest to.
  3. No pisałem wybaczcie ... ale jak chcesz to przetłumaczę... Jeśli masz moździerz możesz wcześniej zmiażdżyć/utrzeć musztardę(gorczycę). Dodaj 80 C wodę... Możesz również ugotować całe ziarna w wodzie 80C chyba że się pomyliłem bo to moje tłumaczenie ...
  4. To jest dobre🙂🤣
  5. Proszę o wybaczenie zrobiłem kopiuj wklej z tłumaczeniem kompa...ale może się jakoś przyda
  6. Domowa świąteczna musztarda Domowa musztarda świąteczna możesz gotować na pokruszonych żółtych i brązowych nasionach gorczycy, trochę proszku gorczycy, kwaśnym occie, szwedzkim oleju rzepakowym i słodkim miodzie. Wprowadzenie i przygotowanie Domowa herbata świąteczna na żółtych i brązowych nasionach gorczycy, trochę proszku gorczycy Colemana, ocet, miód i trochę szwedzkiego oleju rzepakowego. Słodka mała gruboziarnista musztarda, która pasuje do świątecznego obiadu i świątecznego jedzenia jako szynka i nie tylko. Zrobienie własnej musztardy będzie bardzo dobre. Musztarda powinna stać przynajmniej jeden dzień i stać się okrąglejsza w smaku i gdy jest inaczej dość gorzka na początku. Jest najsilniejszy na początku i po pewnym czasie traci siłę. Wskazówki Dobre jest mieszanie brązowych i żółtych nasion gorczycy - mam z największą ilością brązowych nasion, a więc mniejszą ilość żółtych nasion. Brązowe nasiona dają gruboziarnistą musztardę i żółte nasiona jaśniejszej mączarki. Cukier i / lub miód można dodać jako smak, dzięki czemu otrzymujesz tak słodką musztardę, jak chcesz. Następnie kontynuuj z octem lub octem i solą. Nie gotuję, ale używam gorącej wody 80 stopni do nasion gorczycy, aby zachować największy smak. Co więcej, wietrzę musztardę, aby uzyskać silną musztardę. Następnie dodaje się cukier i/lub miód; ocet i/lub ocet, a także sól i olej na końcu dla pożądanego smaku i konsystencji. Wskazówki, jak zmiażdżyć nasiona gorczycy Myślę, że dobrze będzie zaprasować trochę na raz ręcznie w dużym kamiennym moździerzu i dodać trochę 80-stopniowej wody na końcu do pożądanej konsystencji. Jeśli masz kulę armatnią z miską, możesz wcześniej zwinąć i zmiażdżyć musztardę. Dodaj 80-stopniową wodę na końcu. Możesz również gotować buty musztardowe w wodzie 80 stopni, odstawić na dwie minuty, a następnie wymieszać z blenderem ręcznym przez kilka minut w wysokim wąskim naczyniu. Albo inny mikser. Jedną z opcji jest pozostawienie musztardy w wodzie przez noc, aby zmiękły, a następnie zlej wodę i zaprawę lub wymieszaj z odrobiną dodatkowej wody dodanej do pożądanej grubości. 1 puszka domowej musztardy świątecznej Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 15 min Wyraźnie na: 25 min Składniki 1/2 worka 14 gramów żółtych nasion gorczycy 1 torebka, 28 gramów brązowych nasion gorczycy 1 szklanka wody 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki proszku musztardowego, takiego jak Colemans 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 łyżka trunku z octu 12% Gotowanie W MORTEL: Myślę, że najbardziej i najmniej gorzka musztarda staje się, jeśli najpierw zaprawisz musztardę do bałaganu w dużej kamiennej zaprawie. Podgrzewaj wodę do 80 stopni. Dodaj trochę wody na raz do żądanej grubości. Dodaj resztę składników, jak poniżej. W MIXER: Zmierz wodę i nasiona gorczycy w rondelku. Rozgrzej nasiona gorczycy, aż osiągną 80 stopni. Zdjąć z ognia i przenieść nasiona gorczycy do wysokiego wąskiego naczynia do blendera ręcznego lub umieścić w blenderze lub blenderze. Wymieszaj 2 minuty, aż musztardy staną się jak musztarda. Pozostawić na kilka minut do wyemitowania. Dodaj olej, proszek musztardowy, cukier, miód i ocet i wymieszaj lub zaprawę do równomiernej musztardy i cały cukier rozpuszcza się. Doprawić solą i octem. Trzymaj w lodówce. Niech musztarda stanie i poczuje smak przez noc.
  7. Dzisiaj
  8. Muski -link , który podał Jarek otwarłem i przetłumaczyłem przy pomocy aplikacji " opcje tłumaczenia " da się z tego tłumaczenia przygotować tę musztardę , jest podany skład i pomocne narzędzia . Szukam wpisów Jarka, w sierpniu napisałem do niego ale nie odpowiedział. Ostatnia wizyta Jarka była 11 listopada.
  9. Jarek coś dawno nic nie pisał na Forum.
  10. No to kolejna konserwa rybna wzięta na warsztat. Śledzie "Salmonetki" w musztardzie.
  11. Możesz to jakoś przetłumaczyć przystępnie ?
  12. Dobry wieczór kolego, po przeczytaniu Twojego posta, jestem przekonany że nie rozumiesz tego co sam napisałeś, a nawet jestem pewien że nie potrafisz znaleźć podstaw do Twoich wywodów w wiedzy, która jest dostępna. Proponuję nie szukać trzeba na to poświęcić sporo czasu, ale decyzja należy do Ciebie.( Komora dyfuzyjna służy do obserwacji śladów cząstek pod wpływem promieniowania jonizującego - to jest cytat-zapewniam, że prawdziwy. Tak dla potwierdzenia opisanie wyżej diagnozy ) Obiecuję, że będę czytał wszystkie Twoje publikacje i starał się nie zajmować stanowiska. Jedynie w przypadku gdy będą zbyt fantazyjne i wyolbrzymione w skutkach zastanowię się czy podjąć dyskusję. Forum czytam codziennie, uczę się przedmiotu głównego czyli domowego wyrobu wędlin, staram się dorównać do najlepszych, ale nawet pozycja w ogonie peletonu sprawia mi dużą przyjemność. Pozdrawiam
  13. W niewoli 😁
  14. 3 - to matka octowa 2024
  15. ...oto wizerunek octu winogronowego z 2024...
  16. Kusi mnie "wiejska" ale spróbuję i pozostałe Nasza pracowita @halusia@. P.S Gorczyca i czosnek - moje klimaty
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.