Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. No to góra się odstaje się a dół wydaje się za mały się ...duch puszczy musiał podpowiadać...ale jeśli się sprawdza dla Ciebie...to co tu się wynaturzać się
  3. Dzisiaj
  4. Poproszę o ewentualne uwagi.
  5. quadro555

    Wyroby Dawida

    Dawid mam prośbę. Wklejasz zdjęcia daj przepis
  6. Przelew poszedł. Będzie w poniedziałek. Nadpłata dla Prosiaczka.
  7. Dawidk1

    Wyroby Dawida

  8. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Hej z bochenkami idzie coraz lepiej. Dziś piekłem Tartine bread. Mega pyszny chlebek.
  9. Masz takie prawo.
  10. Z tym stwierdzeniem się nie zgadzam ponieważ poprawne nazewnictwo to podstawa. Z mojej strony tak👍.
  11. Mam nadzieję, że to już koniec tej bezsensownej dyskusji zwłaszcza, że prowadzonej bez udziału założyciela tematu.
  12. Ciekawe. No bardzo ładny wyrób apetyczna słonina 😋.
  13. Teraz już wszystko jest ok.
  14. Ważne co jest w środku. Najprawdopodobniej pomylił po prostu zdjęcia.
  15. Niby co byśmy mieli zrobić bo nie rozumiem ? Kolega Cezar nazwał swój wyrób poprawnie zobacz co jest napisane na etykiecie.
  16. A Kolega cezar nawał tak swój wyrób i co mu zrobicie? Ech...
  17. Zaraz zacznie się dzielenia włosa na cztery 😒
  18. Smalec ma inną temperaturę topnienia.
  19. No właśnie nie. Nie istnieje takie nazewnictwo jak "słonina topiona" nawet potocznie używana. "Słonina"- podskórna tkanka tłuszczowa "Smalec" - tłuszcz wytopiony "Smalec ze skwarkami"- tłuszcz wytopiony z twardymi kawałkami tkanki.
  20. Dobrze rozumiem, że słonina topiona to smalec?
  21. U mnie też przelew poszedł wczoraj.
  22. Dla mnie to smalec.
  23. Słonina z bardzo mocno otłuszczonych loch lub większych tuczników musi odparować ! wtedy nic nie będzie się lało. W trakcie solenia i leżakowania pozostała woda swobodnie odcieknie. Stwierdzenie, że słoninę wędzi się wyłącznie w zimnym dymie, to kompletna bzdura. Oczywiście, biorąc pod uwagę wydajność, można się z tym zgodzić, ale jeśli chcemy uzyskać miękką słoninę wędzoną, musi ona zostać podgrzana do minimum 60 °C. I oczywiście mówimy tutaj o słoninie krzyżowej.
  24. Wytłumacz mi jaka to jest słonina topiona🤔.
  25. to jest smalec :)) czysta slonina topiona jest bez skwarek(szpyrki)
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.