Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Przelew poszedł
  3. Które z tych trzech (jedno wyżej) wybieramy?
  4. dostałem jeszcze kilka, ale to nie to. Dopiero dzisiaj, po monitach i dokładnym określeniu wymagań, zaczęło coś się zmieniać. To dostałem przed chwilą: Będę chciał zastąpić to zdjęcie w główce, tym:
  5. Dzisiaj
  6. Z gestosci, sol - 2,15, cukier - 1,59, wynika, ze wyszlo 104 litry.
  7. Jak nakluwa sie, na wylot czy do jakiejs glebokosci, jaka srednica igly?
  8. Maliny
  9. Przelew poszedł, z co nieco dla prosiaczka
  10. A myślałem że temat już wygasa...
  11. ,,Białe złoto"
  12. Wczoraj
  13. Witam serdecznie. W czwartek ma mi kolega przywieźć dzika i właśnie muflon i o ile z dzika z wyrobami nie będzie większych problemów o tyle z muflona nie bardzo wiem co i jak przygotować oprócz tych kabanosów. Macie może jeszcze jakieś pomysły albo sprawdzone przepisy? Za wszystkie dobre rady będę bardzo wdzięczny.
  14. Przelew poszedł
  15. W sumie to niczego jeśli odpowiada wytwórcy, ale mając na uwadze że zdjęcie zrobione z lekko żółtym filtrem (biorąc na to poprawkę) wydaję się zbyt mało pokolorowane. Oczywiście to jest moje zdanie, nie ja będę to konsumował.
  16. Piękno drewna w nowej odsłonie. Dwie piękne deski i tace. Jedna z oliwki. A druga większa z Jawora, z którym pierwszy raz miałem do czynienia. I trzy drobne plasterki z orzecha. I zdjęcie misek które powstają w pracowni. Jak widać wyglądają niepozornie dopiero po obróbce i zabezpieczeniu ukażą swoje piękno. Co widać po deskach. Ubytki wypełnione żywica i zabezpieczone olejem tungowym i woskiem do kontaktu z żywnością.😀
  17. Nie bardzo wiem , czego Wy chcecie od tego koloru . Ale jak chcesz być "wczesny Zbój Madej " to smal do oporu 😁
  18. Cha cha , smalec to smalec. Smalec czysty, smalec ze skwarkami, czy też przepychota smalcyk/smalczyk z cebulką, jabłkami no i skwareczkami/skwarkami/ spyrkami/ itp
  19. Oczywiście , tylko nie puszczaj dymu na zimne
  20. Skoro maxell napisał że wycofał oba projekty to po co jeszcze głosowanie,który był lepszy? Zaczekajmy na nowy projekt
  21. tato

    Kalendarz WB 2026 - Projekty

    Z dwojga złego , ten drugi , ale może rzeczywiście się wysilą 😉
  22. Witam, jestem tu nowy. Postanowiłem na święta zrobić chorizo dojrzewające. Kiełbasa zrobiona 23.11 podsuszoną dwa dni i zawinięta w osłonki kolagenowe po czym odłożona do lodówki do dziś. Tak wygląda po rozpakowaniu. Nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie nie śmierdzi ale nie wiem czy nadaj się do jedzenia. Nie szczepilem pleśnią tylko dodawałem bakterie do kiełbas dojrzewających. Ma częściowo wilgotną powierzchnię ale nie jest lepka i nie śmierdzi. Pytanie wyrzucić?
  23. A czy mogę jeszcze raz z tymi kawałkami jutro sie pobawić?
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.