Skocz do zawartości

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      3

    • Postów

      46 042


  2. ReniaS

    ReniaS

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      2 319


  3. Jacekxt600

    Jacekxt600

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      56


  4. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      4 087


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 13.07.2023 uwzględniając wszystkie działy

  1. Żeby coś więcej powiedzieć opisz czynności wykonania salami : 1. Doboru mięsa i tłuszczu (jakie mięśnie zostały użyte oraz w jakiej proporcji i jaki tłuszcz został dodany) 2. Rozdrobnienie (rozmiar użytych siatek dla poszczególnych mięs i tłuszczu oraz temperatury mięsa i tłuszczu podczas rozdrobnienia, składniki dodane poza przyprawami) 3. Mieszanie (ręczne, maszynowe, temperatura farszu) 4. Nadziewanie i osadzanie (jaka osłonka został użyta o jakiej średnicy, temperatura farszu podczas nadziewania oraz postępowanie z batonami po nadzianiu) 5. Proces wędzenia (ilokrotny, temperatura wędzenia, czas, wilgotność) 6. Prowadzenie procesu dojrzewania (temperatura, wilgotność , utrata masy w czasie) Ideałem byłoby jakbyś miał wiedzę dotyczącą wysokości pH mięsa/farszu na poszczególnych etapach produkcji. Proponuję zapoznać się z tematem :
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.