Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      2

    • Postów

      46 155


  2. krisk

    krisk

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      145


  3. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      12 156


  4. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      4 281


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 21.07.2023 uwzględniając wszystkie działy

  1. 👍 Mielisz mięso na przemian z tłuszczem (do mięsa i tłuszczu dodajesz wcześniej przyprawy przed samym mieleniem), wtedy nie ma dużo mieszania raczej nazwałbym to "uklepaniem-boksowaniem" 🙊. Po mieleniu odstawiasz do ocieplenia boksujesz i nadziewasz. Możesz ale niekoniecznie mięso mielone nie może za długo stać lepiej jest nadziać zaraz po tym jak złapie temperatury dodatniej. Jeżeli do kiełbasy zastosujesz LAB to one potrzebują odpowiedniej temp. do fermentacji inaczej mogą "zgasnąć" lub słabo się namnożyć , jeśli farsz wstawisz do lodówki. Przy użyciu bakterii zdecydowanie żadnego odstawiania farszu do lodówki (nadziewamy i fermentujemy).
    1 punkt
  2. Powiedzmy noc 😊
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.