Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 01.11.2023 w Odpowiedzi

  1. C.D. obróbki mięsa łani: Zimne wędzenie polędwic i kiełbasy kanapkowej. Zapeklowane polędwice zostały otulone folią kolagenową i wędzone zimnym dymem 10 godzin Po uwędzenieu: Kiełbasy a'la żywiecka po powtórnym, zimnym wedzeniu: Przed pakowaniem:
    2 punkty
  2. Wodochłonność jest uzależniona od bardzo ważnego parametru jaki jest pH surowca. Parzenie metodą SV jest bardzo wygodne, (90% moich wyrobów jest tak parzona). Metoda ta pozwalna na precyzyjną kontrolę temperatury a wyrób zachowuje odpowiednią soczystostość i smak. Podczas parzenia SV nie ma takiej potrzeby. To prawda perfekcyjne w każdym calu👏.
    1 punkt
  3. Ponieważ do dziczyzny z zasady nie dodajemy wody ( ja tak robię) lub bardzo małą ilość ze względu że to mięso fajnie chłonie wodę , ale jej przy obróbce termicznej nie utrzymuje to wzmiankę o podciekach zrozumiałem jako podciek tłuszczu. Aniu daj spokój bo wpadnę w samozachwyt 😊. Jesteś lepsza ode mnie w tym co robisz ,ale powiem ,że nigdy nie przekładałem batonów ani nie mieszałem wody w czasie parzenia. A ja zawsze sprawdzam termometrem tak jak solankę robioną na wagę sprawdzam solomierzem 🙂 W całej tej pięknej fotorelacji brakuje mi jednak jednego. Wielka szkoda ,że mając tyle jedynki nie pokusiłaś się o zrobienie Bielskiej. Pewnie była by wyśmienita.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.