Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      5

    • Postów

      46 155


  2. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      2

    • Postów

      3 380


  3. tomibass

    tomibass

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      968


  4. karolszymczak

    karolszymczak

    Prezes Klubów KPP i KPPS


    • Punkty

      1

    • Postów

      17 331


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 03.12.2023 uwzględniając wszystkie działy

  1. Więc tak. Z dzisiejszego wieczora: Syrop z pigwowca do nalewki się wyciąga Marmolada: Wstawione owoce. Pół godziny od zagotowania. Dodanie cukru i przypraw. Barwa po upływie 1 godziny. Barwa po upływie 2 godziny. Barwa po upływie 3,5 godziny. Napełnione dobrocią słoiki Z 1,65kg owoców wyszło 4 sztuki po 400ml + trochę na teraz Cegła szamotowa tym razem się nie sprawdziła, bo miałem więcej owoców na tej patelni. Smażyłem na największym palniku ustawionym na najmniejszy płomień. Było w sam raz. Godzinę przed końcem dodałem jeszcze około 100g cukru. Jakieś wyjątkowo kwaśne owoce w tym roku
    1 punkt
  2. Moja ma z 5 lat, jeszcze zostało trochę
    1 punkt
  3. Dzięki. Teraz uległy metamorfozie Aniu, to wołowe proste. Są z jednego pęczka, ale jednak trochę różne. Część się parzy, część dopieka. Jutro drugie wędzenie parzonych (trzeciego nie przewiduję) i za kilka dni jemy. O Krakowskiej nie zapomniałem, ale jeszcze trochę
    1 punkt
  4. Oj dużo z dużo cukru . będzie taki likierek. Spróbuj dać 200g/kg owoców - już będzie słodka . Ale to zawsze gusta degustatorów.
    1 punkt
  5. Nie bardzo rozumiem jaki cel ma ta dyskusja. Doskonale wiem, co potrzebne jest do organizacji kursu. Nie wiem tylko, dlaczego akurat Ty wypowiadasz się w tym temacie, który właściwie Ciebie nie powinien dotyczyć. To ja, byłem współorganizatorem naszej SDM i pozwolisz, bez obrazy,, że w kwestii jej dalszego działania, będę prowadził rozmowy z osobami, które ze mną ją zakładały kilkanaście lat temu -Andrzejem i DZIADKIEM. Ja również, w odpowiednim czasie udzielę stosownych informacji dotychczasowym i przyszłym absolwentom naszej SDM na temat jej aktualnego statusu. Zarówno rozpoczęcie zajęć w szkole, jak i ewentualne przyczyny ich zakończenia muszą po prostu zostać wyjaśnione. To chyba zrozumiałe, po tak długiej współpracy. O tym już zresztą pisałem wcześniej. Nie będę uczestniczył w dalszej dyskusji do czasu, kiedy będę mógł podzielić się konkretnymi informacjami. Pozdrawiam wszystkich absolwentów SDM, oraz wszystkich tych, którzy z niecierpliwością czekają na rozpoczęcie szkoleń. Bądźmy dobrej myśli.
    1 punkt
  6. Wszystkie kalendarze, łącznie z kilkoma rezerwowymi, zostały właśnie rozdysponowane.
    1 punkt
  7. 1 punkt
  8. Dzięki. I powinna tak smakować Damy radę Ale ten czas rzeczywiście zasuwa w szalonym tempie i to z kim bym nie rozmawiał !!! Krakowska po pierwszym wędzeniu.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.