Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 18.01.2024 w Odpowiedzi

  1. To nie dla prawdziwych kiełbasofiksów, nie zasadne od strony technologicznej a z tym "zaoszczędzonym miejscem" też bym polemizował. Do tych wielkich worków może wejdzie do 3kg mięsa, podczas odsysania powietrza zgrzewarka zaciągnie słoną wodę. Robiąc 20kg kiełbasy trzeba zmarnować 5-7 worków więc też nie ekonomicznie. Dla mnie strata czasu i zafundowanie sobie dodatkowej pracy przy czyszczeniu sprzętu. Kto używa misek do peklowania a tym bardziej w nich miesza 🙉. Podstawą każdej produkcji jest planowanie. "Etap peklowania możesz połączyć z etapem rozdrabniania" . Po klasyfikacji i przygotowaniu mięsa do peklowania bierzesz pojemnik kwadratowy lub prostokątny pasujący do rozstawu półek w lodówce. Do pojemnika układasz poszczególne klasy w kolejności planowanego rozdrabniania przekładając folią spożywczą ,zamykasz pojemnik i gotowe. Jak dobrze dobierzesz pojemnik to cała kiełbasę zapeklujesz w jednym pojemniku z praktyki podpowiem, że od 15 do 20kg wejdzie.
    3 punkty
  2. Może ten przebis Cię zainspiruje https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17320-ukraina-domowa-czarna-kiełbasa-ze-wsi-zinkowo-obwód-chmielnicki/#comment-667490
    2 punkty
  3. Nasza Reniusia z Janikowa Wiele talentów w sobie chowa Liczy, śpiewa, maluje Urodą emanuje Łamaczka serc - bezpardonowa Reniu, wszystkiego najlepszego Z wyrazami bezgranicznej sympatii
    2 punkty
  4. Reniu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń,10 tysięcy kusiolów śle do Ciebie z Podbeskidzia 😘😘😘😀 Marek
    1 punkt
  5. ReniaS wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
    1 punkt
  6. Przecież na forum z 10 lat temu był taki temat, może znajdę.... Proszę bardzo, jest..... Szynka wędzona na czarno
    1 punkt
  7. Wszystkiego pięknego Siostro kochana, zdrowia i realizacji marzeń 😍
    1 punkt
  8. ,,Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."" Mark Twain.😊
    1 punkt
  9. Reniu wszystkiego najlepszego i 100 latek w zdrowiu 🌹
    1 punkt
  10. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
    1 punkt
  11. Reniu wszystkiego co w życiu najpiękniejsze.
    1 punkt
  12. ReniaS- Zdrowia , szczęścia i pomyślności 🌹
    1 punkt
  13. 👍Na tym polu gastronomii to zupełna porażka prawna. Zatrucia były, są i będą, problem zaczyna się dopiero kiedy człowiek się zatruje. Do takich ludzi nie docierają argumenty merytoryczne dlaczego należy tak postępować a nie inaczej oni wiedzą lepiej. Przestałem się zupełnie przejmować skoro chcesz użyć soli zamiast peklosoli to używaj, skoro chcesz na karniszu dojrzewać wędliny to dojrzewaj(najlepiej schną przy samym grzejniku😁), skoro chcesz chodzić po cienkim lodzie to sobie chodź itd.....
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.