Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 16.10.2024 w Odpowiedzi

  1. Raniu kochana, wielkie gratulacje i wyrazy uznania. Jesteś nie tylko piękna ale i utalentowana w wielu dziedzinach.
    3 punkty
  2. 1 punkt
  3. Pięknie dziękuję WAM WSZYSTKIM za ciepłe i miłe słowa, uznanie i gratulacje🤩😘
    1 punkt
  4. Serdecznie gratuluję Reniu 🤗
    1 punkt
  5. 1 punkt
  6. Reniu, serdecznie Ci gratuluję
    1 punkt
  7. 1 punkt
  8. 1 punkt
  9. 1 punkt
  10. Serdeczne gratulacje z dalekich Chin🌹
    1 punkt
  11. 1 punkt
  12. 1 punkt
  13. Wielkie gratulacje od nas wszystkich
    1 punkt
  14. Reniu Serdeczne gratulacje 🥰
    1 punkt
  15. Przypuszczam ,że temat organizacji nowych szkoleń trafił na forum ONZ. Stąd to opóźnienie.
    1 punkt
  16. Boczek wędzony Bogumiła Składniki: 1. Ładny kawałek boczku bez skóry i żeber. Przyprawy: 1. Peklosól – 21 g/kg 2. Cukier – 2 g/kg 3. Pieprz grubo mielony – według uznania 4. Czosnek – według uznania 5. Gorczyca ziarno - według uznania 6. Majeranek - według uznania 7. Czosnek niedźwiedzi - według uznania 8. Tymianek - według uznania 9. Inne przyprawy - według uznania. Sposób wykonania: Nacieramy boczek dawką 21 g peklosoli i 2g cukru na 1 kg. Następnie przyprawy i zamykam w próżnię. Wkładamy do lodówki na 5/6 dni. Po tym czasie wyciągamy boczek i wycieramy ręcznikiem papierowym. Wieszamy na około 2-3 godziny. Teraz czas na wygrzanie wędzarni. Po wygrzaniu wędzarni, osuszamy boczki w temperaturze około 45 stopni do momentu, aż będzie suchy. Następnie wędzimy w temperaturze 50/55 stopni do koloru, co trwa ok. około 3 h. Po wędzeniu parzymy w wodzie o temperaturze 80/85 stopni, aż do uzyskania 72 stopni w środku wyrobu. Po parzeniu studzimy kilka minut w zimnej wodzie i odwieszamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego Bogumił Sztuczka
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.