Skocz do zawartości

Ranking

  1. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      9

    • Postów

      2 465


  2. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      6

    • Postów

      4 093


  3. StefanS

    StefanS

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 224


  4. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 135


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 16.02.2025 w Odpowiedzi

  1. Precle (obwarzanki była dyskusja kiedyś) wg. Perszing37 bardzo smaczne
    5 punktów
  2. Ostatnio pieczenie chleba na forum stało się popularne a, że z mąki szczególnie lubię tą mięsną to i taki chleb upiekłem😋.
    4 punkty
  3. Jest pieczywo to i coś do niego...A'la Koryciński wyjęty z solanki...☺️
    4 punkty
  4. Not. moderatora: Ponieważ temat nie dotyczy wędlin dojrzewajacych wydzielam go do kiełbas parzonych. Ale dzis o czym innym - ostatnio dopadla mnie chec zmierzenia sie z tematem "mortadella". i tak oto powstaly nastepujace - Mortadella di Bologna - zmodyfikowany przepis na mortadelle wloska w skladzie zawiera sloninke, orzeszki pistacjowe i caly pierz kolorowy. Poniewaz mialem i tak maszyny "pobrudzone" to z rozpedu machnolem "Doktorskaya Kolbasa", wyzszego sorta - wyzszego dlatego ze 90 % miesa to w wiekszosci I klasa wolowiny i wieprzowiny. Sklad i procedura to wyposrodkowane - Doktorska - przepis GOST z 1979 roku jak rowniez polska Mortadela z "16-tki". Podwedzana. Niestety dokladnych przepisow nie jestem w stanie przedstawic poniewaz syn przyjechal i przywiozl z soba swego kota (wielka cholera bo Maine Coon), a poniewaz notatki byly chwilowo na fotelu to ten kot tez tam sie usadowil i zanim sie zorientowalisny to poprostu porozszarpywal kilka kartek. 🤔😡 A teraz musze "poszuflowac" troche bo w nocy i rankiem dowiezli i rozladowali nowa dostawe sniegu.
    2 punkty
  5. Nic dodać, nic ująć, zwłaszcza że "producent" jest zadowolony 😉
    1 punkt
  6. Dorota. Ładny chleb. Czekam na następny.
    1 punkt
  7. Zrobiłam nowy chlebek. Chlebek z przepisu Olgi (chudziak). Dziękuję bardzo. 😚 Na zdjęciu jest wrażenie, że chlebek coś nie halo. Wszystko halo, ja go kroiłam dobrze ciepłego. Z masełkiem (które się rozpuszcza) i bez masełka paluszki lizać. Chlebek popękał, ale to moja wina. Bałam się że mi przerośnie i za szybko wsadziłam do piekarnika, do pieczenia. Mój najnowszy chlebek jest bardzo smaczny i go chwalę. Najlepszy chlebek w moim wykonaniu. Teraz czekam na Wasze opinie. 😚
    1 punkt
  8. Pięknie się prezentuje Poproszę jeszcze o przekrój.
    1 punkt
  9. Ale smaka robisz
    1 punkt
  10. Sobotni relaks... czasem odpoczynek od pracy.
    1 punkt
  11. Od jakiegoś czasu tak przygotowuje serki do wędzenia. Tak jak napisał Waldek , z ręki, robię to z wyczuciem. Najlepiej nam smakują beż przypraw.
    1 punkt
  12. Rozpuszcza się ma serku, potem wentylatorek i wstępnie podsuszam
    1 punkt
  13. I przekąska 😉😋.
    1 punkt
  14. Myślę ,że serków to chyba nikt na sucho nie przygotowuje do wędzenia . Ja robię solankę 7%. i leżą przez noc czyli mniej więcej te 12 godzin.
    1 punkt
  15. Ja robię wieczorem , do południa jak mam chwilę mieszam już ciasto i wykładam do foremek a częśc odkładam do słoika do lodówki na następny chleb. W foremkach rośnie około 5 godzin i do pieca na godzinę .
    1 punkt
  16. Cześć, ja co prawda nie używałem zasilacza, a baterie od wkrętarki 18V, ale z pomiarów wychodzi, że natężenie podczas nadziewania to 10-15A czyli przy zasilaczu 12V moc powinna być minim 120-150W, mniej więcej podobne parametry ma zasilacz od xbox360
    1 punkt
  17. :grin: po rozpaleniu wędzarni 20-30min.wkładam mięso i zaczynam wędzenie z osuszaniem(zawijam na 20 min.worki z jednej lub z dwóch stron,zależy od pory roku)Jojo,możesz uchylić drzwi :grin: Trzeba wszystkiego spróbować,aż pozna się wędzarnię :grin:
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.