Skocz do zawartości

Ranking

  1. EL GREGOR

    EL GREGOR

    **VIP**


    • Punkty

      3

    • Postów

      4 218


  2. Viszna

    Viszna

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      5 485


  3. Yerba1

    Yerba1

    ***SPONSOR JUBILEUSZU***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 105


  4. Todek

    Todek

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 695


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 06.03.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Zakopane się bawi , a u mnie przygotowania do jutrzejszego spotkania absolwentów Technikum Kolejowego matura 1976 😁. Drożdżówka i cynamonowiec .
    2 punkty
  2. 4 rano startujemy, wszystko przygotowane.
    2 punkty
  3. Poczekam z tydzień niech się przegryzie.%
    1 punkt
  4. Ostatnio było trochę gadania o oryginalnej tuszonce w GOST. No to w ramach próby zrobiłem 4 puszki 425 g. Tuszonka wg GOST Na 1000 g Wołowina (wieprzowina) — 870 g - (87 %) Tłuszcz wołowy (wieprzowy) — 105 g - (10.5 %) Cebula świeża — 13.3 g - (1.33 %) Sól — 11.4 g - (1.14 %) Pieprz czarny — 0.1 g - (0.01 %) Liść laurowy — 0.2 g - (0.02 %) Skład konserwy: 1. Mięso wieprzowe (lub wołowe) najwyższej jakości, o zawartości tłuszczu nie większej niż 6 %, stanowi 97,50 % wsad 2. Sól (warzonka) – 1,14 %u konserwy. 3. Cebula świeża zmielona – 1,33 % (można zastąpić ją suszem cebulowym w ilości 4 razy mniejszej od ilości cebuli świeżej). 4. Pieprz czarny mielony – 0,01 % 5. Liść laurowy – 0,02 % cały. Wygodniej jest używać mielonego. Mięso kroimy w kawałki wielkości 120 – 130 g i sparzamy w wodzie 80 C przez 8 min. Sterylizujemy w szybkowarze przez 90 min (puszka 425 g.) Do puszki 425 g: Mięso - 369,75 g Tłuszcz – 44,62 g Cebula świeża – 5.65 g Sól – 4.84 g Pieprz – 0.05 g Liść laur. – 0.09 g
    1 punkt
  5. Jak bylem młodszy to z takim ekwipunkiem jechało się na zlot do Zakopanego.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.