Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 08.06.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Qrczaki jeden na puszce a drugi na fabrycznym stojaku w pojemnikach piwo z sokiem jabłkowym , w jednym dodatek tymianku w w drugim rozmarynu. Grillowane w 180 stopniach 1 godzinę przykryte folią al. a następną godzinę i kwadrans odkryte do zrumienienia
    1 punkt
  2. A trochę kurczaka i biała do smaku....
    1 punkt
  3. Zacząłem w sumie w piątek. Bo zmieliłem mięso na kiełbasę. Rano o 7 nadziałem kiełbasę. 2 godziny osadzenia. W tym czasie też mi trochę zeszło dać do siatek wędliny. Dłużej niż za pierwszym razem było oszuszanie bo 3 godziny lub coś ponad. Mogłem pewnie krócej. Ale miałem wrażenie, że niektóre kawałki jeszcze nie są drogie są suche. Potem wędzenie 4 godziny. Może tu mogłem godzinę krócej. I podpiekanie do 68c w najgorszym kawałku. I zostawiłem na noc by się schłodziło w wędzarni. Zastanawiam się czy mogę mięso przygotować i kiełbasę dzień wcześniej i dać do lodówki lub wędzarni na noc i resztę etapów na drugi dzień? Oczywiście bardzo mnie wciagło. Nawet zamówienia miałem. Bo u mnie na warsztach terapii zajęciowej smakowało pierwsze wędzenie i sobie zamówili. I wsparcie też mnie motywuje do działania pozdrawiam 🙂
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.