Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 04.09.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Pochwalę się troszkę co wyczyniałem w tym roku na długim urlopie to jest pierwszy filmik cdn.
    3 punkty
  2. Klops wieprzowo drobiowy SUROWIEC -400 g mięso z łopatki -300 g mięso drobiowe -300 g boczek bez skóry krojony w drobną kostkę PRZYPRAWY -pękło sól 18 g/kg -papryka kolorowa płatek 8 g/kg -gorczyca czarna i biała po 2 g/kg -chilli grys 1 g/kg -pieprz czarny i ziołowy białowieski po 3 g /kg -czosnek granulowany 2g /kg -woda 5% -smalec do wysmarowania formy -na wierzch mięsa można dać jakąś posypkę osobiście użyłem mieszanki przypraw huzarskiej i grillowej z suszoną marchwią . WYKONANIE Mięso kroimy w drobną kostkę około 1 cm i peklujemy 24 godz.po tym czasie mięso z łopatki i drobiowe mielimy na sitku 8 mm boczek zostawiamy krojony. Mięso łączymy przyprawiamy dodajemy wodę i solidnie wyrabiamy. Smarujemy formę smalcem układamy mięso i pieczemy w 120 st. do 72 stopni w wyrobie. Klops jest bardzo smaczny aromatyczny, konsystencja dość zwarta sprężysta, ale za razem soczysta, można ukroić cieniutkie plasterki które się nie rozpadają. Polecam wyrób.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.