Skocz do zawartości

chłop z warmii

Użytkownicy
  • Postów

    876
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    okolice Olsztyna
  • Zainteresowania
    BARDZO RÓŻNE

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia chłop z warmii

Mentor

Mentor (12/14)

  • Odeszli Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. chłop z warmii

    Zapal świecę

    (*) Współczuję.
  2. (*)
  3. Wszystkim Krzysiom,Krzysiaczkom,Krzysieńkom i Krzysztofom-100 lat. Pozdrawiam serdecznie.
  4. Jutro dokup mięsa.To z czosnkiem podziel na 2kg porcje i daj do zamrażarki. Takie porcje dodawaj do swoich póżniejszych wyrobów.Do poniedzałku napewno zrobisz wszystko prawidłowo. Powodzenia. Pozdrawiam serdecznie. ps.oczywiście jedną z porcji dołóż jutro.
  5. Ogórki jasne i grubobrodawkowe np. Śremski czy Polan to są to odmiany stare i nie znoszą bardzo wysokiego nawożenia azotem.Nowe odmiany w typie F1 są ciemnozielone i drobno brodawkowe.Plon wydają bardzo wysoki i szybko ale wymagają intensywnego nawożenia szczególnie azotem. Każda odmiana nadaje się do kiszenia o ile jest nawożona racjonalnie i w odpowiednim terminie. Każdy ogórek przeazotowany a szczególnie azotowany tuż przed zbiorem nie nadaje się do jedzenia a tym bardziej do kiszenia. Pozdrawiam serdecznie.
  6. To górniak czy dolniak? Pozdrawiam serdecznie.
  7. Dylemat.Jeść czy nie jeść? Pozdrawiam serdecznie.
  8. Nie kombinuj.Lepiej zamrozic kilka petów z wodą i dołożyć do naczynia w którym peklujesz. Temp.peklowania staraj się utrzymać w okolicach 6-7 stopni.Często ją sprawdzaj.Gdy się podniesie wymień butelkę.A do lodówki nie możesz wstawić? Powodzenia. Pozdrawiam serdecznie.
  9. Abratku,przed chwilą rozmawiałem z córką.Mój pierworodny post jest błędny/poprostu żle zrozumiałem/ Otóż,ciasto jak rośnie to powstają w nim bąble z CO2 które to tworzą strukturę ciasta.Po upieczeniu te bąble zostają w środku i poprzez uderzenie nim o coś twardego uwalniamy je na zewnątrz.Coś tam jeszcze mówiła o strukturze ciasta i kanałach pionowych i poziomych i to kanały pionowe utrzymują ciasto żeby nie opadło ale ja już się w tym wszystkim pogubiłem.Ważne,że to działa i w biszkopcie i w cieście drożdżowym. Pozdrawiam serdecznie.
  10. Córka na sympozjum w Wrocławiu,telefon wyłączony.Jak będę miał kontakt to się dokładnie dowiem. Pozdrawiam serdecznie.
  11. Moja córka/umysł ścisły/rozwikłała tajemnicę rzucania biszkoptem o podłogę. Uderzając nim deformujemy a wręcz zamykamy wszystkie kanaliki którymi z ciasta uchodzi powietrze. Ot i cała tajemnica. Pozdrawiam serdecznie.
  12. Nie,tylko zasolisz. Pozdrawiam serdecznie.
  13. A jaki efekt końcowy chcesz osiągnąć? Pozdrawiam serdecznie.
  14. Tak delikatnie podpowiem,że Święta Wielkanocne to święto wędlin robionych na biało. Spróbujcie jedną szynkę i jakiś baleronik sparzyć bez wędzenia.Pychota. I koniecznie kiełbasa biała lub na biało z dużą ilością majeranku. Pozdrawiam serdecznie.
  15. Lenmas w dalszym ciągu działa w tym samym miejscu.Grzegorz pisze o firmie znajdującej się w dawnym budynku PSS,ale nazwy firmy nie znam. Pozdrawiamserdecznie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.