Skocz do zawartości

Papla

Użytkownicy
  • Postów

    1 319
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Częstochowa

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Papla

Mentor

Mentor (12/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Cześć Salceson dobry jak świeży, jak większość podrobowych. Mrożenie nie jest wskazane ale jak nie ma wyjścia. Dobre wyjście poszukać kogoś kto tak jak Ty robi wyroby, podzielić się a kiedy przyjdzie pora dostać "działkę". Tak na wsi do tej pory się dzielą, choćby cielakiem, bykiem itp :-)
  2. Witam. Podlasiaku (Bogdanie) Ty wiesz co :-) A innym solenizantom wszystkiego dobrego.
  3. Cześć Zobacz na zdjęciach http://www.tomarsc.pl/drewno-opalowe-kominkowe-rozpalka-cennik.html Wg mnie dąb jak ta lala :-) Trochę już starawy, poleżał ;-)
  4. Proszę bardzo :-) http://images8.fotosik.pl/1307/a9fe274b83212424med.jpg http://images8.fotosik.pl/1307/cf98bc3eabb99821med.jpg
  5. Witajcie Kochani Wielką niespodziankę sprawiliście mi przesłanymi i tu napisanymi życzeniami urodzinowymi. Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję.
Jestem wam ogromnie wdzięczny za pamięć i za okazaną sympatię. Wspaniałe i serdeczne życzenia. Jestem pod wrażeniem. Jeszcze raz dziękuję - wiem, że to za mało, ale ja spełni się jedno takie życzenie o tej wygranej wszystkich Was zaproszę na wielkiego torta, myślę że do tego czasu nauczę się piec biszkopty ;-)
  6. A może to chodzi o Kiszka ziemniaczana A może też w przekroju ktoś widział bułczankę lub kiszkę łódzką (nazywaną "czarne")? :-) Poszukaj na Forum przez opcję Szukaj :-)
  7. Papla

    Kabanosy z baraniny

    Dziwna ta receptura. Ja bym jednak wykorzystał recepturę Dziadka na kabanosy, /viewtopic.php?t=6670 odpowiednio podmieniając 1 kg wp I na 1 kg baraniny kl I i 1 kg IIa wp na II baranią. A przyprawy jak Dziadek dał. Tak myślę, że wtedy by były kabanosy dobre :-)
  8. Papla

    Parówka domowa

    Bardzo dobry sposób rozdrobnienia surowców na parówki podaje Ligawa. tu: Super Parówki Ligawy a potem zblendowanie to prosta sprawa.
  9. Co do kupowania nierozebranych elementów, trzeba pamiętać o niespodziankach w postaci krwiaków, ropni itp. Coraz częściej się to spotyka. Kupując element po rozbiorze jest większa pewność, że jest on bez niespodzianek, choć i tu są wyjątki. Ale rzadziej. Jak już Gonzo pisał, na kiełbasy brać jak najbardziej zróżnicowane pod względem pochodzenia mięso, a wcale nie będzie przestępstwem jak się kupi tzw. gulaszowe. :-)
  10. Tu masz bardzo dobre parówki Super Parówki Ligawy A tłuszczem się nie przejmuj zanadto, bo to nośnik smaku i energii :-)
  11. Z jaką sondą? Prostą czy pod kątem 90°? Jaka cena i gdzie?
  12. Ciepła woda i szare mydło. Powinno rozkonserwować.
  13. Papla

    Życzenia na Nowy Rok

    http://images8.fotosik.pl/873/c6f03207fa2ef63d.png Wszystkim tego czego chcecie i o czym marzycie. Niech Wasze lodówki zawsze pełne będą a spiżarnie obfitują w wszelkie dobra, a zdrowie Wam pozwoli to wszystko zrobić. A w czasie zabawy niech ten hymn połączy nas myślami Wszystko co dobre
  14. Papla

    Życzenia Świąteczne

    http://images8.fotosik.pl/840/39eb0f67b577d01dmed.jpg
  15. A czy sondę on ma wodoszczelną? Jest cały wodoszczelny. Za stroną: http://termoprodukt.com.pl/dt34ns.html Wykonany jest w specjalnej obudowie przemysłowej z tworzywa ABS o dużej wytrzymałości mechanicznej. W konstrukcji termometru zastosowano specjalne uszczelnienia, dzięki czemu odporny jest na kurz, brud i wodę. Przewód sondy charakteryzuje się dużą odpornością mechaniczną i temperaturową -50°C do 200°C. PS. Gdyby się ktoś decydował proszę zwrócić uwagę na dopisek w nazwie NS. Bardzo ważne, ponieważ sprzedawcy mają na składach stare modele ale w nowej cenie. Najlepiej zapytać u producenta. Raz się wyda owszem grubą kasę ale na tyle termometrów co już miałem, dawno już by ten był. A tak człowiek łudzi się że a może... ;-)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.