Skocz do zawartości

Roman

Użytkownicy
  • Postów

    21
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Roman

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Marek z Bielska Ja kupuje w Chorzowie sklep nazywa sie Bastra maja wielki wybör ( drobne-grube-polskie -niemieckie -bukowe mieszane i tanie jak sie nie myle to za 20 kg placilem 20 zl z watem. Mysle ze to dobra cena Pozdr. Roman
  2. Roman

    Co się stało z szynką?

    No czytalem ale twierdze ze po paru dniach powietrze i swiatlo zrobilo swoje , wiem z moich wlasnych doswiadczen ze zle przepeklowane szynki po przekrojeniu sa jako takie O.K a po jakims czysie zaczynaja zmieniac kolorek oczywiscie od srodka. A tak jak pisalem 3,5 kg w 11 dni ???????????????? Z powaz. Roman
  3. Roman

    Co się stało z szynką?

    Moim skromnym zdaniem 3,5 kg szynka peklowana tylko 11 dni bez nastrzyku to pewne ze w srodku bedzie za malo przepeklowana tym bardziej ze byla z tluszczykiem . Zastrzyk jeszcze nikomu nie zaszkodzil a szynce nawet pomoze. Pozdr. Roman
  4. Witam ! Wolowinke przepuszczasz 2 razy potem dodajesz wode i przyprawy i dobrze wymieszasz , wolowina zrobi Ci taki kleik w kielbasie i nie bedzie sie rozlatywac wody dajesz 45% do wagi wolowiny czyli 1 kg wolowiny musisz dolac 450ml wody+ przyprawy. Pozdr. Roman
  5. Roman

    Kiełbasa suszona!!!

    Masz racje Sokoz, mogla byc troche gumiasta , ja aby sie sam przekonac zrobie tez taka i taka i poröwnam co mi lepiej podejdzie. Dzieki za odp. Pozdr. Roman
  6. Roman

    Kiełbasa suszona!!!

    Suszona kielbasa. Sokoz zrobil suszona kielbaske ale ja najpierw potraktowal 75-80 stopni. Moje pytanie jest czy nie bylo by lepiej ja od razu zaczac podsuszac bez gotowania??? Co o tym sadzicie . Pozdr. Roman
  7. Raulo ten film jest juz cichym faworytem do OSKARA. Moje gratulacje!!! Pozdr. Roman
  8. Koledzy nie mozna ( olac sasiadki ) i kopcic dalej bo ona ma tez prawo na swojej dzialce oddychac czystym powietrzem moim zdaniem musisz z nia pogadac i moze wedzic wieczorem jak sasiadka siedzi przed telewizorem . To jest moje zdanie ( co nam pachnie innym moze smierdzi???) Pozdr. Roman
  9. Roman

    Mieszarka

    Raulo wielkie dzieki za odpowiedz super ze to cacko miesza bede musial zamöwic ale dla mnie ta 9 kg. napewno wystarczy. Dzieki za pomoc. Pozdr. Roman
  10. Roman

    Mieszarka

    A czy ktos z forumowiczöw ma doswiadczenie z mieszadlem 9 kg. oferowanym przez P. Tomasza Focko ??????????????????????????? Pozdr. Roman
  11. No no po takim poczatku to widze ze uczen przerosnie MISTRZA i to niebawem!!!! Gratulacje Karpik
  12. Raulo ja podczas wedzenia jak widze ze mi sie wedzonki dalej poca to otwieram drzwiczki z wedzarni i tak sobie wietrze przez 10 min. potem wedze i po 1 godz. ( jesli zachodzi potrzeba to jeszcze raz 10 min. ) i moze u ciebie tez sie to sprawdzi . Pozdr. Roman
  13. Raulo!!! Temperatura wedzenia 40-50 stopni jest dobra , pierwsza faza osuszanie ,3 godz to za malo najlepiej na drugi dzien dowedzic , i nie zapomnij przekladania to bedzie O.K. Pozdr. Roman
  14. Andyandy a co z reszta Kadarki wypic czy do ognia???????? Pozdr. Roman
  15. Ja robie kaszanke 80% kaszy gryczanej a 20% jeczmiennej po mojemu superrrrr moze na Slasku to normalne bo to nie kaszanka tylko krupniok, a dodaje cebule taka gotowa co dodaje sie do hamburgeröw tez wychodzi ok i szybciej .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.