Skocz do zawartości

anik

Użytkownicy
  • Postów

    64
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    San Jose

Osiągnięcia anik

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Troche mnie tu nie bylo, wiec nie kibicowalam Ci, ale Jakub2001, a ten sok z selera to wyciskasz z selera korzeniowego czy naciowego. Tak sobie mysle, ze ten sok co sprzedaja chyba robiony jest z selera naciowego, a Twoj sok po kolorze wyglada mi na korzeniowy. Amerykanie pod nazwa seler rozumieja zielone lodygi, a nie korzen, tak jak my. Nie wiem czy wlasciwosci obu sokow sa takie same czy nie, ale w smaku, pomiedzy tymi selerami, przyjamniej dla mnie jest roznica.
  2. 1.piter-2 2.karolszymczak 3.Krystaler 4.przemek1978 5.bogdan b 6.wchęciński 7.majus 8. Wiesia 9. jackfantom 10. Marko 11. WaRo58 12. waldero 13.jędrek12 14.zora 15.cpn 16.mobilek 17.marcus 18.agga 19.gasmil 20.nestor 21.WIEK 22. Ziutek 23 Olek.P 24. boggi 25. zuberek 26. Wnuczek 27 dark 28 dziuniek 29 tur100 30 Gregtom 31 Paula 32 kabanos 33 Zico 34 Ted50 35 Straszny 36.Małgoś 37. EAnna 38. zbig3133 39.PePe 40.sd 41. chudziak 42.alehar 43.yogi 44. and6 45.adamP 46. wojciechz 47. Sławek 48. rimol 49. Piasek 50. qbson3 51. wiesław gil 52. iretaci 53. krzys59 54. paolodoro 55. Halusia 56. Darino 57.stolarzM 58. Dadys 59. Wiesiorek 60. rj1307 61. Kempes 62. Aron2 63. lestan 64. barman_pl 65. mario 66. honzaty 67. Sivon 68. Reju 69. BlackOnion 70. Kamilfree 71. cesiek 72. Radek 73. Podlasiak 74. anerka 75. ronin 76. A-Lee 77. Markus 78. moldy 79. beiot 80. Lesław Kępiński. Jeśli tak to ja się 'piszę" 1x 81. jakub2001 82. Papcio 83. qzym 84. Franko 85. JUREK46X1 86. Plissken 87. wiesiekm 88. Henrykos62 89. gruha0 90. Wojciech Sz 91. Batiar 92. Krzysiek-krze 93. andrzej k 94. Szostkowski 95. zbyszeks2555 96. djaras 97. maly2304 98. Misza 99. yanik 100.motyl 101.Misza34 102. Roger 103. Pools 104 remo55 105. einshel 106. dbs 107. idzi 108. anik poprosze takze.
  3. Bagno kiedys kupawalam taka szynke plastrowana, paczkowana. http://img140.imageshack.us/img140/5692/dsc8462.jpg Uploaded with ImageShack.us Smakowala normalnie, nawet byla lepsza od innych. Wyraznego smaku selera jakos nie sobie nie przypominam, a poniewaz selera nie lubie, wiec nie byl jakis dominujacy. W opise jest napisane, ze nie ma on wplywu na koncowy efekt smakowy. Pamietam tez, ze w miare szybko (jakies 2-3 dni, na pewno mniej niz tydzien) po otwarciu opakowania tak jakby siniala. Zdjecie paczki zrobione rok temu. Juz wtedy chcialam zepytac o ten sok.
  4. Witam, Czy ktos z szanownych grupowiczow slyszal o peklowaniu za pomoca soku z selera? W najnowszym wydaniu katalogu firmy SausageMaker jest nowy dzial z naturalnymi skladnikami i tam wlasnie miedzy innymi wystepuje sproszkowany sok z selera. Wg opisu jest to naturalny zamiennik dla nitrytu z peklosoli.
  5. MeatTechnician, tu masz kalkulator do przeliczania Instacure #1 i peklosoli: http://www.wedlinydomowe.com/ppmCalculationScript/sausageCalculator.htm
  6. anik

    Garnek rzymski

    Witam Nie wiem czy wiecie, ale RÖMERTOPF robi dwie werscje garnka klasycznego. W zaleznosci gdzie robiony moze byc w srodku szkliwiony lub nie. Jak myslicie ktory bedzie lepszy zarowno do pieczenia chleba jak i miesa?
  7. anik

    Zapal świecę

    [*] [*] [*]
  8. Mi przy pierwszej probie kutrowania z lodem na obrotach 6 tez sie zagrzal. Teraz zamiast lodu dodaje wode o temp. ok. 0C, obroty 4. Ostatnio robilam 5 kg parowek i nic sie nie grzalo.
  9. Ja rowniez kutruje nim mieso. Gonzo czy mozesz podac parametry tj. wielkosc porcji, czas, obroty, czy robisz to na oko? Ja kutruje, w przypadku parowek, porcje po ok. 280 g, 30+60 sek, obroty 4. To jeszcze mozesz dlugo czekac, znam ludzi co uzywaja jeszcze wczesniejszy model tm3300 i nadal chodzi. Przyznam jednak, ze ten najnowszy wyglada fajnie, ale coz moj tez jest stale na chodzie.
  10. anik

    WielkaNoc (życzenia)

    Calej Wedzarniczej Braci wesolych swiat zyczy anik
  11. No to i ja tez sie pochwale:
  12. 1. waga 2.PePe 3. jareknew 4.Dziadek 5. andrzej k 6.zora 7.Radek_57 8.kryniu123 9.Paprykarz 10. Marek_ 11.arkadiusz 12.wacus 13. grazia 14 KIT 15. Podlasiak 16.stolarzM 17. kobo 18. andy 19,JUREK 46X1 20,zajasc 21.gardziej 22.maly-maly 23. anik
  13. mysle, ze moze chodzic o ksiazki naszego kolegi /viewtopic.php?t=5007
  14. Bena, czy w tym czasie zakwas tylko mieszasz czy tez dokarmiasz?
  15. anik

    Święta Wielkanocne

    Ja postanowilam dla odmiany zrobic "chuda" biala czyli w jelitach baranich. Jak myslicie ile czasu trzeba parzyc taka kielbaske?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.