Skocz do zawartości

oldtimer

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    NJ

Osiągnięcia oldtimer

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. oldtimer

    Zapal świecę

    [*][*][*]
  2. oldtimer

    Lokalizator

    można także wirtualnie pochodzić po ulicach np 5th ave w New Yorku
  3. Witam grupę zaoceaniczną!!!! Od bardzo niedawna wzięło mnie na przygotowanie własnych wyrobów , ale teraz mam zamiar zrobić kiełbasy , z wielką uwagą skorzystam z waszych uwag i sugestii ponieważ mój staż za wielką wodą jest krótki. Mieszkam w NJ. co do jakości mięsa to myślę,że najbardziej pod uwagę biorę czy mięso jest świeże , czy przeleżało już trochę czasu na półkach.Nie będę wymieniał Nazw dużych sieci handlowych, ale mam wrażenie ,że zawsze są one wyznacznikiem jakośći jak i świeżości.
  4. in usa stosuję saletrę potasową /potassium nitrate/petresalt lub saltpetre nazwa rynkowa i sól koszerną która zazwyczaj nie jest jodowana.
  5. Czy dwa razy występuje azotyn sodu? A może przy nazwie są podane w nawiasach cyfry rzymskie np II lu IV. Skład: sól, cukier, azotyn lub azotan sodu, glikol propylenowy. Sodium nitrite NaNO2 Azotyn sodu Sodium nitrate NaNO3 Azotan Sodu
  6. oldtimer

    Mozarella

    może ten link pomoże w eksperymentach z mozzarellą mozzarella i fotki
  7. Kilka linków anglojęzycznych do stron na temat produkcji serów,urządzeń do ich produkcji. sery i nie tylko dużo fotek sery produkcja serów
  8. Napisz bliżej o jakie przyprawy ci chodzi. Masz tutaj kilka linków do stronyw usa z której korzystam przy zakupach.link pisz na priw to postaram się pomóc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.