Skocz do zawartości

desperos

Użytkownicy
  • Postów

    33
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Lublin

Osiągnięcia desperos

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. desperos

    KIEŁBASA CHŁOPSKA

    jest to balkon zaszklony i nigdy nic na nim nie zamarzło na kość...poprzedniej nocy leżakowało tam mięsko które dzisiaj powędrowało na tydzień do solanki i nie zamarzło a na dworze było -7°,rano na balkonie termometr pokazywał 0°
  2. desperos

    KIEŁBASA CHŁOPSKA

    W niedzielę mam zamiar popełnić tą kiełbaskę i mam pytanie: Czy jeżeli rano to jest o 7 wymieszam według przepisu ale nadzieję po ok 10 godzinach to jest ok 20:00 to stanie się coś złego jeżeli powisi na kijach do rana do 8:00 w pomieszczeniu gdzie przy obecnej minusowej pogodzie temperatura waha się w okolicy 0°?? Niestety nie jestem na tyle czasowy,żeby nadziać i uwędzić jednego dnia...i w rachubę wchodzi tylko wędzenie w niedziele a mielenie i mieszanie przed pracą,nadziewanie po pracy w sobotę...
  3. No nie przesadzaj Ja tam widzę troszkę słoniny i podgardziołka...więc na kiełbaskę powinno wystarczyć...
  4. PIASKI Restauracja "RARYTAS" ul. Lubelska 100 21-050 Piaski tel: (81) 582 10 65 Kuchnia tradycyjna Polecam Flaczki (8 zł 450 ml ) Rewelacyjna Goloneczka ( 28 zł za 1 kg :shock: ) Pierożki różne,rewelacyjne są obsmażane w głębokim tłuszczu i do tego pokraszone skwareczkami Ogólnie podają dobre jedzonko tradycyjne:flaczki,goloneczki,ozorki,pierożki,różnorakie zupy. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wola Rudzka,okolice Opola Lubelskiego Wola Rudzka 34A 24-300 Wola Rudzka koło Opola Lubelskiego Zajazd Rybacki "PUSTELNIA" Głównie dania rybne. Rewlacyjny Karp w śmietanie,pstrąg w przeróżnej postaci Rybki świeże z okolicznych stawów. Wystrój nie powala ale kuchnia rewelacyjna. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. desperos

    Dziadkowe wyroby.

    Dostępne są również w Biedronce z fajną goloneczką i nie tylko
  6. desperos

    Giełda cen mięsa

    W Lublinie półtusze po 8,40 niestety nie pamiętam czy z łbem czy bez...
  7. To coś drogo straszliwie... U mnie w mieście za "Wieprzowinę II" płacę 9.60 a są tą ładne kawałki mięska z niewielką ilością tłuszczu.Na kiełbaskę idealne...
  8. Powiedz kolego jaki koszt zakupu takiego prosiaczka?Jeżeli to nie tajemnica :wink:
  9. desperos

    Szynka

    Nigdy nie miałem problemów z mięsem z carrefoura,szynkę w tej cenie sam zakupiłem i już się pekluje.Kiedyś łopatka zakupiona za 7,99 posłużyła do zrobienia kiełbasy i wszyscy się zajadali.Można brać śmiało...
  10. Wczoraj wieczorkiem wstawiłem fasolkę po bretońsku,rano była gotowa (10 h na low) pychota :thumbsup: Rano wstawiam rosół..już się nie mogę doczekać.Urządzonko naprawdę warte zakupu...a oto mój slow-cooker 6,5 litra i 340 Whttp://www.slowcookerreviews.co.uk/wp-content/uploads/2009/06/rachel-allen-65l-slow-cooker-white-with-round-shape.jpg
  11. Również zakupiłem to magiczne urządzenie,teraz z niecierpliwością czekam na dostawę i pierwsze danie :thumbsup:
  12. desperos

    Nasze wyroby

    Nie wiem czy dobrze zrobiłeś przekrajając wędlinki przed parzeniem...ale wyglądają bardzo apetycznie :thumbsup: :clap:
  13. desperos

    Giełda cen mięsa

    Najprościej chyba powiedzieć,że środek to bebechy :grin:
  14. Powiem tylko tyle...Smacznego :grin:
  15. Tutaj masz wszelką,wyczerpującą odpowiedz : >>>KLIK<<<
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.