Skocz do zawartości

fikaz

Użytkownicy
  • Postów

    97
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana fikaz w dniu 15 Stycznia

Użytkownicy przyznają fikaz punkty reputacji!

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Jaworzno

Ostatnie wizyty

1 976 wyświetleń profilu

Osiągnięcia fikaz

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

13

Reputacja

  1. Drugi jest ważny w czasie osuszania. Nie musi być od spodu. W niektórych wędzarniach w sprzedaży jest dokładany z boku. Koszt takiego wentylatora nie jest wielki a bardzo przydatny.
  2. Wentylator taki jak ten tylko u innego sprzedawcy ://allegro.pl/oferta/wentylator-do-szaf-rack-10-19-wiszacych-lanberg-230v-120x120x38mm-czarny-17185871828 PWM miałem w domu kupiony wcześniej na 230v. Może być coś takiego //allegro.pl/oferta/regulator-mocy-obrotow-z-przewodem-2000w-230v-e02j-12627264612
  3. Mam wentylator do szaf wiszących 120x120x38. plus regulator obrotów.
  4. Wentylator w podłodze ułatwia osuszanie, a jak ma regulację obrotów można też sterować przepływem powietrza podczas wędzenia.
  5. Ja swoją zbudowałem na podstawie tej. Bardzo przydatna jest taca ociekowa u mnie, ponieważ kiełbasy i boczki dopiekam w wędzarni a wtedy trochę kapie tłuszcz. Po wędzeniu wyjmujesz tacę i łatwo ją wymyć. Tacę kupiłem w internecie . Mam jeszcze inny wylot dymu jak w tej, po obu stronach z boku.
  6. Jak długo i w jakiej temperaturze parzysz szynkę i polędwice sous vide.
  7. Nie wiem czy są na stronie internetowej. Ja kupowałem u nich wilka przed świętami w sklepie stacjonarnym, mieli dostępne wszystkie rozmiary w cenie 99 zł. netto. Najlepiej zadzwoń tam. Prawdopodobnie taniej wyjdą http://sitka.com.pl/.
  8. Tak dwustronne . Wymiary jakie zmierzyłem : średnica 69.5 mm otwór ślimaka 10 mm grubość 9,2 mm jedno wcięcie na zewnątrz
  9. Kupiłem wilka 12 z postu 2204 str 89 tego tematu. Mieliłem 7 kg ( szynka ,boczek, podgardle, polędwica). Mielenie było czystą przyjemnością, z tym że wszystko na sitku 8 mm. Prawdziwym sprawdzianem będzie ścięgniste mięso na 3. Sitko z nierdzewki po mieleniu porysowane. Nie wiem czy to normalne. Na zwykłych sitkach w moim zelmerze oraz u kolegi na alfa 22 takich rys nie ma. Sitko 8 mm.
  10. Aluminium nie zalecają myć w zmywarce . A w tym wilku ślimak jest ze stopu aluminium.
  11. Napisałem o myciu w zmywarce bo szrekPL w swoim temacie wspomniał że chciałby myć w zmywarce. Autor #769 Opublikowano Sobota o 22:37 Taki właśnie bardziej do mnie przemawia a jak jeszcze byłby ze stali szlachetniej do mycia w zmywarce to już pełnia szczęścia.
  12. Sitka i nóż tylko ręcznie. Korpus i ślimak jeżeli jest z nierdzewki to chyba nic nie zaszkodzi żeby wymyć w zmywarce.
  13. W tej : Wałek ślimakowy ze specjalnego stopu aluminium. Nie wiem czy taki można myć w zmywarce.
  14. Przed zakupem czytałem ten opis, że nie służy do pracy ciągłej. U mnie i tak będzie pracować że się nie przegrzeje (maksymalnie robiłem 10 kg kiełbasy jednorazowo). Dawał rady nawet zwykły Zelmer 8, chociaż trochę się grzał.
  15. W opisie na stronie internetowej jest napisane że "Nie jest przeznaczony do pracy ciągłej" ,"ma zabezpieczony silnik przed przegrzaniem". Nie ma podanego maksymalnego czasu pracy ciągłej w instrukcji .
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.