Skocz do zawartości

wawaldek11

Użytkownicy
  • Postów

    158
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O wawaldek11

  • Urodziny 19.08.1958

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Goleniów
  • Zainteresowania
    Enduro, polowaczka, alkohole domowe i za dużo innych, bo czasu brak

Ostatnie wizyty

1 729 wyświetleń profilu

Osiągnięcia wawaldek11

Mentor

Mentor (12/14)

  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

322

Reputacja

  1. wawaldek11

    Znalezione w sieci

    Pamiętam, pamiętam. Pamiętam też zakłady o wypicie duszkiem całej butelki. Niejednemu poszła piana nosem 🤣
  2. Po prostu wiejski stół, tylko gdzie ta beczka? Chyba B. zwinął całą🤣
  3. Erotomani Na razie Żonka nie potrzebuje wibratora i nie mam rozeznania w tych gadżetach. Dla mnie wibrator to urządzenie wytwarzające drgania wykorzystywane do zagęszczania, przesiewania itp. Cieszę się, że poprawiłem Ci nastrój 😀 🥂
  4. Prosty w wykonaniu wibrator. Przydałby sie większy motorek, ale taki miałem na półce.
  5. Grzewlod - jak lubisz, to pociągniemy temat 🙂 Problemy początkującego. Świat i hobby nie jest zerojedynkowe - niekiedy trzeba pokombinować. A wibrator, to silniczek z ciężarkiem mimośrodowym na osi, zasilacz i sterownik/timer. U mnie działa. Ganc89 - musiałbym zobaczyć Twój DG.
  6. Zrobię Ci wibrator . Nie jest to urządzenie idealne, ale opóźnia zawieszanie się wsadu, a nawet czasem całkowicie eliminuje.
  7. A jest ten przepis gdzieś na forum? Tak od A do Z.
  8. Dopiero wczoraj była porządna degustacja. Obydwie kiełbasy bardzo smaczne, przyprawy i słoność w nasz punkt. Żonka co chwilę wspomina o smaku . Mi lepiej smakuje gruba, bo cienka po dopiekaniu jest lekko podsuszona przy osłonce. Dojrzewam do rozpoczęcia robienia kiełbas i Twoje są dobrą inspiracją. Dziękuję za kiełbasy i doznania - poproszę o przepis.
  9. A gdzie kompot?
  10. Nie wiem do końca jak rozmieszałeś sól , ale kiełbasa na świeżo jest wyśmienita Dostałem parzoną czy podpiekaną?
  11. Ganc89 - co się rozpuści, to się rozpuści, a reszta nierozpuszczona wlana.do mięsa po wymieszaniu się rozpuści.
  12. To był twardy rocznik - 1933 - po syberyjskiej szkole przetrwania. Zęby miała mocne i radziła sobie nie tylko z suchą kiełbasą, ale i z orzechami do prawie sześćdziesiątki.
  13. A ja myślę, że wędzarnie budowano na strychu bo tam było miejsce do wykorzystania i najniższa wilgotność. Po zimowym wędzeniu wyroby wisiały do wiosny. Kiełbasa nawet dłużej, bo Mama lubiła zeschniętą na kamień. I był utrudniony dostęp do wędzonek, bo czasem po drabinie się wchodziło. Jakby była łatwo dostępna, to szybko by wyroby znikały. W moim domu była taka nie zasilana dymem z komina bo już czasem paliło się węglem. Rozpalało się ognisko na polepie.
  14. Potargowałem lekko i zszedł do 200 zł. Proponowałem 100, może 150 dałbym, bo jest ryzyko awarii silnika jak tak długo stał.
  15. I to jest miód na moje serce
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.