Skocz do zawartości

renesi

Użytkownicy
  • Postów

    438
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    UK londyn
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/forum/101-renesi/

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia renesi

Doświadczony

Doświadczony (10/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ostatnio mała mnie widać na forum ,ale zaglądam i cieszę się ogromnie że jesteście Wielkie podziękowania dla wszystkich za to że dzięki wam mogę ja i inni cieszyć się smakiem pysznych polskich wędlin Życzę z całego serca następnych owocnych lat Jesteście najlepszym forum a to co robicie jest wspaniałe Gorąco pozdrawiam was wszystkich
  2. Aniu wszystkiego najlepszego gorąco ściskam i pozdrawiam
  3. Miro fajną masz tą Zośkę Wy panowie Miro i Roger to forumowi poeci jesteście :clap: :clap: miło się was czyta i od razu robi sie weselej
  4. renesi

    Udka w cieście wg Renesi

    Gazda tak jak widać na zdjęciu 8 udek Ostatnio robiłam kociołki z udkami , dość ciekawie to wyglądało Pozdrawiam
  5. Aniu kabanosy śliczniutkie Nigdy nie jadłam mięsa z kangura Szkoda że tak daleko mieszkasz Coraz więcej kobiet też to zauważyłam , ale jeszcze inne spostrzeżenie przychodzi mi na myśl , panowie często spierają się o swoje racje a my kobiety umiemy wymienić się informacjami Mówią że to baby są swarliwe i kłótliwe
  6. Myślę że to jest ten film https://www.youtube.com/watch?v=I8qFkZ8jhgs
  7. Roma twoje pierwsze wędzonki są bardzo dobre , więc nie zgadzam się z tobą że nie jesteś wstanie dogonić profesjonalistów Znalazłaś drogę do pysznych , zdrowych wędlin Pierwszym twoim krokiem było znalezienie tego forum , drugi twój krok i bardzo dobry to czytanie forum a ty to robisz Nie wystarczy zadać pytanie Zadając pytanie masz tylko odpowiedź a czytając forum znajdziesz odpowiedź i do tego jeszcze przeczytasz jakie błędy popełnili inni i dlaczego oraz co zrobić by ich nie popełnić Rób tak dalej w każdej wolnej chwili czytaj to strona to skarbnica wiedzy a za jakiś czas sama się zdziwisz że na pytania zadawane przez nowicjuszy znasz odpowiedź Kolejny twój krok to chęć robienia ale robienia z pasją i zadowoleniem i ostatni krok wytyczanie sobie nowych wyzwań ty te wszystkie kroki stawiasz poprawnie i bardzo szybko znajdziesz się w czołówce z czego z całego serca ci życzę Dodano: 04 grudzień 2013 - 09:24 Login ja też myślę że wpadła jak przysłowiowa śliwka w kompot i wielkie :clap: dla kolejnej uzależnionej
  8. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i radości na co dzień
  9. Halusia sposób dobry na pewno go wykorzystam do farszu na pierogi z pieczarkami i kapustą
  10. Basiu dziękuję za odpowiedź Elektra jak najbardziej nadają się sery pleśniowe ja polecam gorgonzolę Następne mielone mam w planie zrobić z gorgonzolą i gruszką ciekawe co wyjdzie
  11. Basiu a pieczarki ścierasz na tarce i dodajesz do mięska czy jakoś inaczej robisz ?
  12. Basiu myślę że można fetę zastąpić jakimś serkiem kremowym albo twarogiem tylko wtedy farsz będzie trzeba osolić Robiłam kiedyś kotleciki z mascarpone i pieczarkami i też były pyszne
  13. renesi

    Rolady i roladki mięsne

    Polędwiczka otulona ciastem francuskim Ciasto francuskie polędwiczka pieczarki cebula jajko sól pieprz czosnek oregano lub tymianek Polędwiczki przyprawiamy tak jak lubimy najbardziej zostawiamy na kilka godzin po czym obsmażamy na dobrze rozgrzanym smalcu Pieczarki i cebulę dusimy czekamy aż przestygnie Na kawałek ciasta francuskiego układamy pieczarki i polędwiczkę zawijamy w ciasto smarujemy jajkiem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180C na około 40 min Można pieczarki zastąpić szpinakiem
  14. Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami Mięso mielone jajka bułka cebula sól pieprz tymianek ser feta orzech włoskie bułka tarta smalec Kotlety mielone kto ich nie lubi ja uwielbiam Nie lubiąc nudy w kuchni ciągle szukam czegoś nowego i tak oto kiedyś wyszperałam w internecie ten przepis Długo czekał w kolejce do zrobienia a szkoda bo jest pyszny Mięso mielone jajko , cebulę , bułkę odciśniętą namoczoną w mleku sól , pieprz i odrobinę tymianku dobrze wyrabiamy Ser feta mieszamy z mielonymi orzechami Mięso mielone nadziewamy farszem obtaczamy w jajku i bułce smażymy na smalcu
  15. Spis treści Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.