zeby ktos nie pomyslal ze mam bajzel w lodowce ale znalazlem jeszcze zawiniety w folie spozywcza aluminiowa - ser, kurcze ma okolo 1,5 - 2 lat niecala polowka z calego krazka (nie pamitam nawet jakie kultury do niego dawalem), stwardnial dosc mocno ze trudno ukroic rowny plaster , skruszal, smak intensywnie ostry, dobry, nie smierdzi, kolor lekko zolty, sladowe ilosci wlasnie takiej plesni jak na kielbasie , bedzie idealny do salaty, pomidorow oliwek i oliwy ;-) musze zaopatrzyc sie w lodowke ktora postawie w piwnicy i czesciej niz czesto bede o niej zapominal, a kiedy juz ponownie do niej zajrze, to napotkam takie smaki jak ta kielbasa i ser :-p @Bagno, nie jestem przekonany do konca czy to pedzlaki, ten nalot bardzo latwo schodzi, jakby obsypujaca sie sol, lecz drobniejsza jakby maka, maczka jakas, sprobuje pozniej zrobic bardzo dokladne zblizenie i wkleje miejsce gdzie sie usunie ten nalot, juz tak szybko sie niz z powrotem nie pokrywa