Skocz do zawartości

boli glowa

Użytkownicy
  • Postów

    16
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    libiąż

Osiągnięcia boli glowa

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. a ja wykombinował dzisiaj wydrylowanego kurczaka faszerowanego wędzoną pachwiną i upiekłem w rękawie http://images50.fotosik.pl/1499/703caedc6dd55632med.jpg http://images46.fotosik.pl/1447/cfede228050e1ecamed.jpg http://images39.fotosik.pl/1436/8df8868649807770med.jpg
  2. lenistwo nie popłaca muszę przeprosić się z hurtownią choć mam 11kilometrów w jedną stronę i nic tam niema żeby było można przy okazji kupić
  3. czyli to wina peklowania a możliwe że mieszanka peklująca jest nie dobra bo kupiłem inną niż zawsze w super markecie o'Sole Sól peklowa na bazie soli morskiej a wcześniej używałem peklosoli na wagę kupowanej w hurtowni sprzętu dla piekarni i przemysłu mięsnego i jak z tego robiłem było ok
  4. Jestem początkującym zadymiaczem lecz mam już parę wędzeń za sobą z zadowalającym efektem . Ostatnie wędzenie nie wyszło w pełni dobrze szynki smakowo wyszły rewelacja jak i golonka tylko po przekrojeniu jest coś w rodzaju oczka innego koloru lekko mieniące się i świecące . Nie wiem gdzie popełniłem błąd i jaka może być tego przyczyna proszę o poradę
  5. Dostałem w prezencie maszynkę do mielenia zelmer 886.84 i w komplecie nie ma lejka do nadziewania kabanosów i parówek jak pytałem w sklepie to oryginalnego niema trzeba dopasować wie ktoś jaki
  6. boli glowa

    Golonki wędzone

    myślałem ze skórą i tłuszczem jak również zaintrygowałeś mnie golonkiem jak szynka
  7. boli glowa

    Golonki wędzone

    Jaki Cię interesuje cała , trybowana bez lub ze skórą , bez skóry w pęcherzu/osłonce, czy bez myślałem bez kości
  8. boli glowa

    Golonki wędzone

    czyli tak jak szynkę z kością bo o golonkach niewiele jest na stronie głównej
  9. boli glowa

    Golonki wędzone

    nie wątpię w to jadłem podobnie przygotowanego tylko mi chodzi o przepis na wędzone napisany prostym językiem dla laika
  10. boli glowa

    Golonki wędzone

    przepis ciekawy tylko mi chodzi o wędzone
  11. boli glowa

    Golonki wędzone

    może ktoś doda coś ciekawego o wędzonych golonkach ?
  12. boli glowa

    Peklowanie

    ma smakować ja robię troszku mniejsze stężenie solanki i odrobinę mniejsze na strzyki bo jak robiłem zgodnie z tabelą było lekko za słone lecz to sprawa smaku musisz doświadczalnie to sprawdzić metodą prób i błędów , ale to podejrzewam że finał będzie w okolicy tabeli
  13. boli glowa

    Nasze wyroby

    te roladki szczególnie smakowicie wyglądają do tego musztarda chrzanowa :tongue:
  14. dlaczego osadzać chcesz 12godzin jak w przepisie jest 2godziny
  15. boli glowa

    Nasze wyroby

    udka według przepisu Weekendowy kurczak Dziadka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.